Dárdai: Megpróbálom novemberig a válogatottat is megtartani

Vágólapra másolva!
2015.03.29. 08:45
null
Dárdai Pál novemberig megpróbálja összeegyeztetni két munkáját (Fotó: Szabó Miklós)
A vasárnap 20.45-kor kezdődő Magyarország–Görögország Eb-selejtező előtt Telkiben adott interjút a Berliner Zeitungnak Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és a Hertha BSC edzője – természetesen kettős szerepvállalása állt a középpontban.

Dárdai Pál ismét megerősítette, hogy a kettős terhelés hosszú távon nem tartható – ugyanakkor a kettős cél (Magyarország kijuttatása a 2016-os Európa-bajnokságra, illetve a Hertha Bundesligában tartása) teljesítése nagy álma.

„Nem egyszerű egyik kihívást sem teljesíteni, de megoldható. Hosszú távon nyilván nem lehet így folytatni a munkát, mert szétrobban a fejem és a családom is kárát látja. A feleségemen és a gyermekeimen már látom, hogy nyomja őket a kettős teher. Megpróbálom, ha lehetséges, az Eb-selejtezők novemberi zárásáig folytatni a munkát. Mindent megteszek ennek érdekében” – mondta Dárdai a berlini lap újságírójának, Carsten Priefernek.

Felvetődik a kérdés, hogy melyik csapattal nehezebb dolgozni? A válasz a körülményeket figyelembe véve nem meglepő.

„Azt hiszem, a válogatottal nehezebb a munka, mivel nagyon rövid időnk van felkészíteni a játékosokat mentálisan, erőnlétileg és taktikailag. Klubedzőként sokkal több az idő új célok kitűzésére, fejlesztésre. Mindkét csapatomnak megvannak az erősségei és a gyengeségei, no meg a kiemelkedő egyéniségei – egységesen, egymásért küzdve nagyszerű dolgokra képesek. Az a feladatom, hogy ezt kihozzam belőlük” – felelt Dárdai, aki elmondta, a berlini munka után először szokatlan volt számára, hogy magyarul irányítsa az öltözőt.

„Berlinben hetekig németül tartottam az összes öltözői beszédet, aztán egyszer csak ott találom magam a válogatott játékosaival. Nem volt túl gördülékeny a magyarom, a srácok vigyorogtak is. Aztán belejöttem, most már minden rendben van.”

Dárdai Pál sajtótájékoztatója


EURO 2016, SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG
Budapest, Üllői út, 20.45
(Tv: Duna – ÉLŐ, szöveges tudósítás az NSO-n!) V: Karaszjov (orosz)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSEI
Észak-Írország–Finnország 18.00
Románia–Feröer 18.00

Minden, amit a selejtező hátteréről tudni kell (NS-grafika)
Minden, amit a selejtező hátteréről tudni kell (NS-grafika)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A GÖRÖGÖK ELLEN

KAPUSOK
Bogdán Ádám
(Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)

VÉDŐK
Fiola Attila
(Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Győri ETO FC), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Szolnoki Roland (Videoton FC)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Elek Ákos
(Csangcsun Jataj – Kína), Gera Zoltán (Ferencváros), Hajnal Tamás (Ferencváros), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)

TÁMADÓK

Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia4316–1+510
2. Észak-Írország4316–3+39
3. MAGYARORSZÁG42114–3+17
4. Finnország41124–5–14
5. Feröer4132–6–43
6. Görögország4131–5–41

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik