Magyar-görög: Király bízik benne, lehet még „százados”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 09:37
Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatottban eddig 92-szer pályára lépő kapus nem adta fel a reményt, hogy összejöjjön a 100. mérkőzése a nemzeti tizenegyben.

A magyar válogatottban többen is voltak még csapattársai a mostani kapitány Dárdai Pálnak, Király Gábornál azonban kevesen ismerik jobban a szakembert. A két labdarúgó 1997-től 2004-ig a Herthában csapattársa volt egymásnak, de a válogatott lépcsőfokait – a korosztályostól a felnőttig – is együtt járták végig.

„Ha edzőként is olyan lesz, mint játékosként, vagyis hogy mindenbe teljes szívvel veti bele magát, akkor annyira sikeres is lesz. Nagyon jó úton jár – mondta Dárdairól Király a berliner-zeitung.de-nek. – Együtt voltam vele a válogatottban U13-tól U21-ig és később a felnőtteknél is.”

„Védekező középpályásként sohasem tündökölt úgy, mint egy csatár, akire egy gól után mindenki figyel. Ettől függetlenül elképesztően fontos tagja volt a csapatnak. Szorgalmas volt, kiválóan szerelt és több poszton is helytállt. Amit a pályán mutatott éveken át, azt most magával vitte a kispadhoz is. Tudtam, hogy egy nap a válogatott kapitánya akar lenni, de kikérte a véleményemet, mielőtt elfogadta volna a kinevezést.”

Király 92-szer ölthette magára a nemzeti tizenegy mezét. Vajon lehet még százados belőle?

„Igen, bízom benne, hogy elérhetem ezt a számot, de nagyon nehéz lesz. Huszonkét éve vagyok profi labdarúgó, csaknem hétszázhatvan mérkőzésen léptem pályára, ezt azért már megérzi a testem…”

A MAGYAR VÁLOGATOTT GÖRÖGORSZÁG ELLEN KÉSZÜLŐ KERETÉNEK NÉVSORA

KAPUSOK
Bogdán Ádám
(Bolton Wanderers – Anglia),Dibusz Dénes(Ferencváros),Király Gábor (Fulham – Anglia)

VÉDŐK
Fiola Attila
(Puskás Akadémia FC),Guzmics Richárd(Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland(Videoton FC),Kádár Tamás(Lech Poznan – Lengyelország),Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth – Németország),Leandro de Almeida(Omonia Nicosia – Ciprus),Simon Krisztián (1860 München – Németország),Vanczák Vilmos(FC Sion – Svájc)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Elek Ákos
(Csangcsun Jataj – Kína),Gera Zoltán(Ferencváros),Hajnal Tamás (Ferencváros),Koman Vladimir(Diósgyőri VTK),Pintér Ádám(Levadiakosz – Görögország), Tőzsér Dániel(Watford – Anglia)

TÁMADÓK
Dzsudzsák Balázs(Dinamo Moszkva – Oroszország),Lovrencsics Gergő(Lech Poznan – Lengyelország),Nikolics Nemanja(Videoton FC),Priskin Tamás(Győri ETO FC),Stieber Zoltán(Hamburger SV – Németország),Szalai Ádám(Hoffenheim – Németország),Varga Roland(Ferencváros)

BIZTONSÁGI TARTALÉKOK
Bartha László(Paksi FC),Böde Dániel(Ferencváros),Forró Gyula(Újpest FC),Gulácsi Péter(Red Bull Salzburg – Ausztria),Lang Ádám(Győri ETO FC),Szélesi Zoltán(Puskás Akadémia FC),Varga József(Debreceni VSC-Teva)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik