Magyar-görög: Dárdai taktikai példaképe Erwin Koeman

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.24. 10:07
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott és a Hertha BSC szakvezetője a Kickernek adott interjújában elárulta, taktikailag példaképei között tartja számon egyik elődjét a szövetségi kapitányi poszton – a holland Erwin Koemant.

Dárdai és a jelenleg a Southampton másodedzőjeként dolgozó Erwin Koeman csapatai valóban hasonlítanak egymásra: mindkét szakember nagy hangsúlyt fektet a védekezés minél tökéletesebb megszervezésére.

„Lucien Favre és Erwin Koeman taktikailag lenyűgözött. Hans Meyerrel csak fél évet dolgozhattam együtt, de véleményem szerint kiemelkedően bánt a játékosokkal” – mondta edzői példaképeiről Dárdai Pál a német szaklapnak.

A fiatal magyar szakember kettős funkciójáról is beszélt – az MLSZ és a Hertha közötti megállapodásnak megfelelően Dárdai novemberig maradhat a magyar válogatott mellett, ám a Berliner Morgenpost hétfőn arról adott hírt, hogy a klub július elsejével véglegesíti a magyar trénert, ezzel párhuzamosan pedig egy kiugrási opciót érvényesítve visszahívja a nemzeti csapattól. Az MLSZ egyelőre nem kommentálta a Morgenpost értesülését.

„Egyértelmű, hogy a két funkciót nem lehet hosszú távon, állandó jelleggel megtartani. De ezért fájjon a fejem, ezen emésszem magam? Nem! Nem vagyok álmodozó. A feladatunk most az, hogy benn tartsuk a Herthát a Bundesligában. Arra vágytam, hogy megkapjam egyszer mindkét posztot – a tervezettnél sokkal korábban megkaptam mindkettőt. Néha az élet felülírja a terveinket” – idézi Dárdait a Kicker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik