Magyar-finn: Mindent értékelek, ezután döntök a jövőről - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 23:29
null
Dárdai végig bízott a csapatban (Fotó: Mirkó István)
A Magyarország–Finnország (1–0) Eb-selejtezőt követően a mieink szövetségi kapitánya, Dárdai Pál arról beszélt, hogy ez egy közös siker, az egész ország közös sikere, de természetesen nem kerülhette el a jövőjéről szóló kérdést sem. A finn szövetségi kapitányt, Mixu Paatelainent meglepte a mieink fizikai fölénye, úgy érezte, ez döntőnek bizonyult.

„Ha minden jóslatom így jönne be... Köszönöm a közönségnek, hogy mellettünk állt. Két perccel a gól előtt jött a harcoljatok, de ez kellett is. Ebben a sikerben mindenki benne volt, szurkolók, újságírók, játékosok, ez az egy nulla Magyarország győzelme volt" – nyilatkozta Dárdai Pál a sajtótájékoztatón.

DÁRDAI A MECCSRŐL

„Mind a két csapatnak voltak helyzetei, de türelemjáték folyt a pályán. A finn nagyon kellemetlen csapat, tudtuk, elmondtuk, hogy nehéz lesz. Szinte bemondásra, a 80. perc után, a közönség türelmével meghoztuk a sikert. Le a kalappal a stáb és a játékosok előtt, ritka az ilyen együttműködés, de csak így lehet nagy csatákat nyerni. Voltak a mérkőzésnek olyan részei, amikor megnyúlt úgymond a csapat. Ha középpályás letámadást szeretnénk játszani, ha labdát akarunk szerezni, és abból indulni, akkor ez nem fér bele. El fogunk csúszni. Ettől függetlenül fegyelmezetten játszottunk, csak egyszer-kétszer csúsztunk meg. Ha ilyenkor szerettünk volna megindulni a labdaszerzést követően, túl messze álltak egymástól a játékosok, nem lett belőle mögé kerülés.”

„A cserékkel jól és jó pillanatban léptünk, megélénkült a csapat, és az utolsó tíz percben már jöttek a beadások, kapuhoz szögeztük az ellenfelet. Ugyanúgy, ahogyan a románok elleni meccsen, a szünet előtt az utolsó öt percben kicsit elbambultunk, gólhelyzetük is lett a finneknek, no de hát van egy Király Gabink, aki azért áll a kapuban, hogy megfogja az ilyeneket. Meg is tette, nagyszerűen védett, de a cserejátékosok és az egész csapat is a heti munkát tükrözte vissza: fegyelmezett, klassz csapat vagyunk!”

„Játszunk egyet az oroszok ellen, és mi nem vívunk olyan meccset, ahol nem akarunk nyerni. Kipihenjük magunkat, aztán szeretnénk megnézni egy-két dolgot. Vannak játékosok, akik megérdemlik, hogy játsszanak, és mivel nagyon jó a közösség, megpróbálom úgy elosztani a játékidőt, hogy mindenki tudjon bizonyítani” – mondta Dárdai az M1-nek.

A szakember kiemelte Juhász Rolandot, aki törött bordával is kifutott a második félidőre, megemlítette, hogy Simon Krisztián is kapott egy rúgást, de folytatta, megdicsérte az újoncként csereként beszálló Forró Gyulát, kiemelte, hogy Gera Zoltán végig akarta játszani a meccset, annak ellenére, hogy alapvetően hatvan percre van betervezve, Kovács István alapesetben a cseréje.

„Ha a média, az edző és a közönség támogatja a csapatot, akkor fizikailag bírjuk. Rend és fegyelem van. Feröeren is ez volt, még ha sza.ul is nézett ki" – mondta annak kapcsán, hogy fizikailag jobban bírtuk a meccset, mint a finnek.

Az oroszok elleni meccs kapcsán elmondta: „Én kértem. Kamu meccset nem akartam, fontos lesz az a találkozó is, kíváncsi vagyok, hogy mennyien jönnek majd ki."

„Fejben fáradt vagyok, mert egyszer azon agyalok, hogy mit tegyek a Lipcse U15-ös csapata ellen, egyszer pedig azon, hogy itt mi legyen. Ennek a család látja kárát, de a feleségem nagyon sokat segít, és örülök, hogy elértük azt a pontszámot, amit a három meccs előtt terveztünk" – fogalmazott Dárdai.

„Nem szeretnék a jövőről beszélni. Le kell ülnöm a feleségemmel, aztán meglátjuk, mit szeretne az elnökség, és mit akar a Hertha. Értékelni kell a dolgokat, aztán majd döntök" – nyilatkozta Dárdai Pál a Nemzeti Sport Online kérdésére. Mint ismeretes, a kapitány eredetileg csak három tétmeccsre (illetve egy felkészülési találkozóra) vállalta el a válogatott irányítását.

Ugyanakkor akarva-akaratlanul is beszélt a selejtezősorozat folytatásáról, amikor azt fejtegette, hogy a következő két meccsen kell négy pont, és akkor „az már elég kellemes kis történet lehetne...”

Végezetül hozzátette, hogy most először ki kell élvezni ezt a sikert, de ott lesz még az oroszok elleni meccs is. „Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kell kívánni, aztán meg, hogy hogyan tovább, az a jövő titka” – fogalmazott.

„Jobb eredményre számítottunk. Erős ellenféllel találkoztunk, a magyar csapat fizikailag jobb volt, mint amire számítottunk. Azt vártam, hogy legalább döntetlenre jók leszünk, de a magyar válogatott meglepően jól futballozott. Gratulálok az ellenfélnek és Gera Zoltánnak is a góljához. A futball már csak ilyen, vannak meglepetések, a magyarok most megleptek minket” – mondta a sajtótájékoztatón a finn válogatott szövetségi kapitánya, Mixu Paatelainen.

Mixu Paatelainen vágatlan sajtótájékoztatója

A finn szakember a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, a csoport állásával most nem foglalkozik, ezt a mérkőzést kell kielemezniük, biztos benne, hogy lesznek még meglepetések a csoportban, ezért sem érdemes számolgatni.

Paatelainen elismerte, hogy a meccs végére elfáradt a csapata, ezért sem tudtak változtatni az eredményen. A szakember véleményét arról az esetről is megkérdezték, amelynél a meccsen, még 0–0-nál büntetőt reklamált. Elmondta, úgy érezte, volt kontaktus, szabálytalanság történt, de vissza kell néznie az esetet ahhoz, hogy pontos véleményt alkothasson, viszont úgy érezte, a francia játékvezető az ítéleteivel sokszor indokolatlanul széttördelte a meccset.

„Köszönöm” – köszönte meg a kérdéseket a sajtótájékoztató végén magyarul a szimpatikus szakember.

Az öltözőben elindult a buli a meccs után (Fotó: MLSZ - Twitter)
Az öltözőben elindult a buli a meccs után (Fotó: MLSZ - Twitter)

F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 1–0 (0–0)
Budapest
, Üllői út. V: Turpin (francia)
Magyarország: Király – Fiola, Juhász (Forró, 57.), Lang, Kádár – Tőzsér, Elek Á. – Dzsudzsák, Gera, Simon K. (Lovrencsics, 77.) – Szalai (Nikolics, 63.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
Finnország: Hradecky – Hurme, J. Toivio, N. Moisander, Uronen – Halsti (Markkanen, 85.), Sparv, Hetemaj – Hämäläinen (Riski, 82.), R. Eremenko – Pukki (Pohjanpalo, 65.). Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
G: Gera (84.)

GÖRÖGORSZÁG–FERÖER 0–1 (0–0)
Pireusz, Jorgosz Karaiszkakisz Stadion. V: Rizzoli (olasz)
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Morasz, Karabelasz (Mantalosz, 78.) – Maniatisz, Szamarisz – Kone – Karelisz (Mavriasz, 62.), Gekasz (Athanasziadisz, a szünetben), Hrisztodulopulosz. Szövetségi kapitány: Claudio Ranieri
FERÖER:
Nielsen – Naes, Gregersen, Nattestad, V. Davidsen – Benjaminsen – S. Vatnhamar, Olsen (K. Olsen, 88.), Hansson, Holst (P. Justinussen, 76.) – Edmundsson (Faero, 86.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
G: Edmundsson (61.)

ROMÁNIA–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 2–0 (0–0)
Bukarest, Nemzeti Aréna. V: Eriksson (svéd)
ROMÁNIA: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Pintilii, Sanmartean – Torje (Hoban, 80.), Chipciu, C. Tanase (Maxim, 58.) – Stancu (Keserü, a szünetben). Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: Carroll – C. McLaughlin, McAuley, Hughes, McGivern – McGinn (Clingan, 63.), Norwood, Baird, C. Evans (McKay, 78.), Brunt – K. Lafferty. Szövetségi kapitány: Michael O'Neill
G: Papp (74., 79.)

AZ ÁLLÁS
1. Románia 4 3 1 6–1 +5 10
2. Észak-Írország 4 3 1 6–3 +3 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
4. Finnország 4 1 1 2 4–5 –1 4
5. Feröer 4 1 3 2–6 –4 3
6. Görögország 4 1 3 1–5 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik