Magyar-finn: Király cipője elszakadt, de kivárt Gera góljáig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 00:38
Király Gábor, a Finnországot 1–0-ra legyőző magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint egységes volt Dárdai Pál csapata, ennek is köszönhető a siker az Európa-bajnoki selejtezőn.
„Már az első félidőben elszakadt, s minden egyes kirúgásnál egyre szélesebb lett a rés a cipőmön. Én csak vártam a megfelelő pillanatot, mikor lehet egy kicsit szusszannia a csapatnak – mesélte mosolyogva Király Gábor, a válogatott kapusa. – Gera Zoli nagyon jó időben fejelte a gólt, egyből jeleztem a partjelzőnek, hogy tényleg problémám van.”

„Az első félidőben sok lyukat hagytunk a középpályánkon. Nagyon szervezettek voltak a finnek, kihasználták azokat a hibáinkat, amikre ők kényszerítettek minket. A második játékrészben nagyon jó volt a csapat, egységesek voltunk. Ennek is köszönhető a győzelem.”

Király elmondta, nem aggódott, amikor Juhász Roland, a védelem legrutinosabb tagja kidőlt a sorból, s helyére az újonc Forró Gyula állt be.

„Aki a válogatott keretében van, azzal a bizalom oda-vissza kölcsönös. Nincs olyan, hogy valaki jobb vagy rosszabb képességű, számomra mindenki egyforma. Már a szünet előtt tudtuk, hogy Juhász Rolival gond lehet, sajnos nem tudta folytatni a meccset. Reméljük, nem súlyos a sérülése.”

„Mindenkinek egy jó kihívás lesz az oroszok elleni találkozó. A kapitánynak is van egy terve, kit tud esetleg kipróbálni, s az is fontos, hogy ismét tudjunk bizonyítani” – tette hozzá Király Gábor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik