Magyar-finn: Döngettük az ajtót végig a meccsen - Gera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 23:01
null
Gerának a meccsen összejött egy jó fejes (Fotó: Korponai Tamás)
2014-ben utolsó tétmérkőzését vívta labdarúgó-válogatottunk: Magyarország Finnországot fogadta az Üllői úton a 2016-os Eb selejtezőinek 4. fordulójában, és nagy csatában, nem kevés izgalom után Gera Zoltán 84. percben szerzett találatával megszerezte a három pontot. Igaza lett Dárdai Pál kapitánynak, nem volt szép meccs, de fontos győzelmet arattunk. A győztes gól szerzője szerint nem is érdemtelenül.

„Szoktam fejjel gólt szerezni, örülök nagyon neki, hogy jó helyen voltam – így a lefújás után az M1 kamerája előtt Gera Zoltán, a mérkőzés hőse. – Nagyon jó beadás volt, igazából az volt a kulcs, hogy jól érjek a labdához, és a labda nagyon jól becsúszott a hosszúba. Megmondom őszintén, hogy az elmúlt két napban rosszul ment edzéseken a fejelés, sokat gyakoroltuk a beadásokat, és sehogy sem sikerült eltalálni a labdát; de úgy voltam vele, hogy a meccsen biztosan jól eltalálom egyszer, és akkor az bemegy. Nagyon nehéz mérkőzés volt, pont olyan, amilyenre számítottunk."

„Tudtuk, hogy a labdabirtoklásra fognak rámenni a finnek. Voltak hibáink, voltak helyzetei az ellenfélnek, kapufája is akadt az első félidőben, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Úgy éreztem, a mérkőzés alatt, hogy van bennünk gól. Azt gondoltam, hogy Dzsudzsák Balázs bal lába aranyat fog érni, de mit ad az élet, Lovrencsics Gergő, aki csereként áll be, nagyszerű labdát adott jobbról, és sikerült megnyernünk a mérkőzést. Döngettük az ajtót végig a meccsen, és remélem, megérdemeltük a győzelmet."

Gera gólja

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik