Magyar-finn: A finneknek drukkoltam - Gruborovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 12:19
Gruborovics Tamás, a finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Inter Turku magyar játékosa elmondta, a Magyarország–Finnország Eb-selejtezőn a vendégeknek szurkolt.

„Szoros meccs volt, a magyarok a gyors szélsőikre támaszkodtak, a finnek pedig a labdát tartva próbáltak eljutni a kapuig. Máshogy is alakulhatott volna, de a mindent eldöntő gólt végül a hazaiak szerezték meg egészen hihetetlen helyzetből, Gera nem nagydarab srác, mégis fejelni tudott hat védő között. A magyaroknál Dzsudzsák Balázs volt a legjobb, épp egy ilyen játékos hiányzik a finn válogatottból, nagyszerű beadásaival és cseleivel mindig életveszélyes” – mondta a topspot.fi-nek az Inter Turkuban futballozó Gruborovics, aki ötéves kora óta Finnországban él. Gruborovics, aki ötéves kora óta Finnországban él.

„Rengeteget beszélgettünk a barátaimmal a találkozó előtt, egy magyar–finn összecsapás mindig érdekes a számomra, hiszen az eredménytől függetlenül sosem tudok igazán örülni. Korábban mindig a magyaroknak drukkoltam, de mostanában már a finneknek szorítok. Az ok egyszerű, az északiaknál a barátaim, ismerőseim futballoznak, míg a magyarokat csak névről ismerem – még ha olyan mezben is játszanak, amelyet imádok” – tette hozzá a középpályás.

A magyar válogatott legközelebb kedden 20.30 órakor lép pályára az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik