Magyar-finn: A finnek ellen megszokott, hogy így nyerünk - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 00:30
Dzsudzsák Balázs sokkal jobban elfáradt a finnek elleni győztes Európa-bajnoki selejtezőn, mint Romániában. A szélső szerint az északiak ellen már megszokott, hogy vagy kikapunk, vagy nyerünk az utolsó pillanatban. Dzsudzsák azt is elárulta, ő is lobbizott a kapitány maradásáért, de tudja, hogy a döntés nem a játékosok dolga.

„Sokkal jobban elfáradtam, mint a románok ellen. Lehet, hogy a mély pálya miatt is, de nagyon nehéz volt. A finnek ellen megszokott, hogy vagy kikapunk, vagy nyerünk az utolsó pillanatban. Bármikor megfordulhat a meccs egy-egy cserével vagy szituációval. Most jól odaértünk egy beadásra, míg korábban rendre lemaradtunk. Ha 0–0 lenne, akkor nyilván bosszankodnánk emiatt. Tökéletesen betartottuk, amit egész héten gyakoroltunk. Azzal nyertünk, hogy mindenki pozitív volt, a szurkolók végig mögöttünk álltak, senkiben nem volt csüggedtség.

Annyian voltunk elöl, amennyien kellett: két-három ember is be tudja fejezni az akciót. Egyre jobban tudjuk, kinek mi a dolga, és betartjuk azt. Nyitott a csoport, Feröer mostani győzelme is bizonyítja, senkit sem lehet lebecsülni. Lobbiztam én is Dárdai maradásáért, végre találtunk egy olyan kapitányt, aki mögé az ország és a csapat is odaáll” – mondta Dzsudzsák Balázs a találkozót követően, majd kitért a Juhász Roland sérülése miatt beálló Forró Gyulára. Elmondta, a hét során arról is szó volt, hogy Forró kezdeni fog, de semmi megilletődöttséget nem érzett rajta, mintha ott lett volna a korábbi összetartáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik