Magyar–andorrai: Gera játéka kérdéses, Korhut többgólos győzelemben bízik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 17:08
null
Gyurcsó szerint ha kihozzák a maximumot magukból, <br />nem születik meglepetés (Fotók: Hegedüs Gábor)<br />
Megtartotta az Andorra elleni világbajnoki selejtező előtti utolsó sajtótájékoztatóját Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. A játékosok részéről Korhut Mihály elmondta, hogy többgólos győzelemben reménykedik, míg Gyurcsó Ádám szerint a kulcsmomentum az lehet, hogy mikor szerezzük pontosan az első gólt. Bernd Storck szövetségi kapitány elárulta, Gera Zoltán sérüléssel bajlódik, ezért jelenleg nem biztos a játéka vasárnap.

A Hapoel Beer-Seva védője, Korhut Mihály kezdte a sajtóeseményt, és állapotáról elárulta, hogy bár hétfőn és kedden sem tudott edzeni a válogatottal, mostanra teljesen rendbe jött a sérülése a jobb combjában, így pályára tud lépni az Andorra elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőn.

„Jól telt a hét, mindenki felkészült, úgyhogy szeretnénk megnyerni a meccset. Bízom benne, hogy közönségszórakoztató játékkal többgólos győzelmet arathatunk” – így a védő.

Korhut úgy érzi, jó úton jár, hiszen ha szerepet kap Andorra ellen, akkor sorozatban második alkalommal (összességében nyolcadszor) lehet kezdő a nemzeti tizenegyben.

„De azért ne felejtsük el, hogy Kádár Tamás személyében nagyon jó balhátvéd a vetélytársam, és jelenleg ő az első számú játékos ezen a poszton (de két sárga lapja miatt Andorra ellen nem léphet pályára– a szerk.). De remélem, eljön annak is az ideje, hogy egymás után sorozatban több mérkőzésen is pályára léphetek.”

Ezután arra is kitért, hogy Andorra ellen várhatóan több támadófeladatot kapnak a szélső védők, mint a lettek elleni mérkőzésen.

„Régebben támadó voltam, úgyhogy nem áll messze tőlem ez a feladat. A taktikát nem szeretném elárulni, de valószínűleg többet fogjuk birtokolni a labdát, így a szélső védők biztosan nem csak védekezni fognak. Az elsődleges feladatunk azonban akkor is az lesz, hogy ne kapjunk gólt.”

A Pogon Szczecin szélsője, Gyurcsó Ádám szerint a játékosok pontosan tudják, mire kell figyelniük Andorra ellen, de a legfontosabb, hogy saját magukra összpontosítsanak.

„Ha ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, akkor nagy meglepetés nem érhet minket. Nem lesz egyszerű mérkőzés. Nagyon fontos, hogy mikor szerezzük meg az első gólt, mert onnantól több területünk lesz, és felszabadultan játszhatunk.”

A támadó úgy érzi, Lettország ellen a gólján kívül is jól ment neki a játék, és reméli, folytatni tudja ezt a teljesítményt.

„Örülök, hogy rászolgáltam a lehetőségre. Fontos, hogy Lengyelországban is hétről hétre jól játsszak, mert akkor léphetek pályára rendszeresen a válogatottban is. Egyértelmű, hogy ez az évem jobban sikerült, mint a tavalyi, amiben az is sokat segített, hogy a jobb oldalról átkerültem a balra” – ami azt is jelenti, hogy Korhuttal azonos oldalon szerepelhet.

„A lettek ellen megmutattuk, hogy tudunk együtt muzsikálni, összhangban voltunk védekezésben és támadásban is. Ha Andorra ellen is együtt játszhatunk, akkor ez megint működni fog köztünk, és most még több lehetőségünk lesz a támadásokra koncentrálni” – vélte Gyurcsó.

„A Debrecen színeiben sosem szerettem Ádám ellen játszani az NB I-ben, mert gyors és technikás játékos, mindig nagy csatákat vívtunk – tette hozzá Korhut. – A lettek ellen viszont kimondottam szerettem mögötte szerepelni. Remélem, vasárnap bebizonyítjuk, hogy ez nem csak egyszeri alkalom volt.”

Storck elmondta, Gera sérüléssel bajlódik
Storck elmondta, Gera sérüléssel bajlódik

A válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck kiemelte, hosszú héten vannak túl, mely során a csapat több területén is dolgoztak, és alaposan felkészültek.

„Nagyon várjuk már a meccset. Szeretnénk örömet okozni a nézőknek, és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Folytatnunk kell a pozitív tendenciát, mert jó úton haladunk, ezt mindenki érzi. Jó állapotban várjuk a találkozót, egyedül Gera Zoltán bajlódik sérüléssel. Az utolsó edzés után meglátjuk, számíthatunk-e rá” – így a német szakember, aki szerint örömteli, hogy széles keretből meríthet.

„Húsz-huszonhárom egyenrangú játékossal dolgozhatok, amire nagyon büszkék lehetünk, és erre a jövőben is építhetünk. Azt nem árulnám el, közülük ki játszik holnap, legyen meglepetés, de erős csapattal szállunk harcba a győzelemért. A fiatalok főleg a svédek ellen kaphatnak szerepet, de azzal a mérkőzéssel egyelőre nem is foglalkozunk” – fogalmazott Storck, akit arról is kérdeztek, hogy az eső mennyiben befolyásolhatja a csapat játékát.

„Gyorsabban mozog esőben a labda, de ehhez mindkét csapatnak alkalmazkodnia kell. Maximum többet kell majd mozognunk emiatt, de az senkinek sem árt meg. A Groupama Aréna gyepe kitűnő állapotban van, ennél nagyobb esőt is elbír, úgyhogy a talaj biztosan nem okoz gondot.”

A kapitányt végül arról kérdezték: a mostanában világszerte divatos háromvédős rendszert tervezi-e kipróbálni valamikor a válogatottban?

„Minek? Nincs okunk a változtatásra, hiszen az elmúlt időszakban sikeresek voltunk. Elképzelhető, hogy a jövőben nagyon erős ellenfelekkel szemben megpróbálkozunk a három védővel, de vasárnap nem erre lesz szükség. Rengeteg rendszerben gondolkozunk, ezeket gyakoroltuk is már, de jelenleg nincs okunk a változtatásra” – fejezte be a sajtótájékoztatót a kapitány.

A magyar válogatott vasárnap délután 18 órától fogadja Andorrát a Groupama Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik