Küzdeni tudásból jeles! A bronzért játszhatunk

Vágólapra másolva!
2009.10.13. 16:19
null
A magyar csapat nagy csatában maradt alul (fotó: Reuters)
Címkék
A magyar válogatott 3–2-es vereséget szenvedett Ghánától az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság elődöntőjében. A magyar csapat az első félidőben szinte a pályán sem volt: Ghána ekkor teljesen megérdemelten kétgólos vezetéshez jutott. A szünet után a lelküket is kitették a pályára a magyar fiúk, s kétszer is feljöttek egy gólra, az egyenlítés azonban nem sikerült: Ghána 3–2-re nyert. Magyarország pedig a bronzéremért játszhat.

 A magyar csapat a Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J., Présinger – Gosztonyi, Korcsmár, Simon Á., Kiss M. – Simon A., Németh K. összeállításban kezdett.

Ghána Adjei – Inkoom, Addae, D. Addo, Addy – Quansah, Agyemang-Badu, Rabiu, A. Ayew – Adiyiah, Osei kezdőcsapattal vette fel a harcot a mieinkkel.

Az első percekben Addo lépett oda Némethnek a 16-oson belül, a labdához biztosan nem ért a ghánai, a tizenegyes azonban elmaradt. Pedig indulhatott volna úgy a meccs, mint az olaszok elleni…

A folytatásban azonban egyértelműen a ghánaiak játszottak fölényben.

Présinger hatalmasat hibázott a 10. percben: Gulácsira várt, miközben Ayew megelőzte őt, és elvitte a labdát a magyar kapus mellett, majd kapura gurított. Középen Adiyiah is megelőzte Présingert, és egy méterről az üres kapuba belsőzött. (0–1) 

Rosszul kezdődött, a bekapott gól pedig az egész első félidőre rányomta a bélyegét.

Ayew és Osei révén is veszélyes lövéssel próbálkozott a ghánai csapat, Gulácsi mindkétszer a helyén volt. Fizikailag és technikailag is jobb volt az ellenfél az első félidőben.

A 27. percben Ajew fejelte jócskán kapu fölé a labdát, amelyet mi továbbra sem nagyon tudtunk a ghánai térfélen tartani.

A 31. percben Adiyiah ismét betalált. Inkoom adott be a jobb oldalról, a hosszún érkező Adiyiah megelőzte Szabót, és a hálóba fejelt. (0–2)

Nem sokkal később Kiss Máté végzett el szabadrúgást vagy harminc méterről. A labda ment a jobb alsó felé, de ilyen távolról nem okozhatott gondot Adjeinek. Talán ez volt a legnagyobb helyzetünk az első félidőben.

Adiyiah pedig majdnem mesterhármast szerzett már az első játékrészben: 13 méterről, Simon Ádám mellől fordulásból kapura lőtt, a labda a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. Gulácsi „kinézte” a bal felsőből a labdát.

Félő volt, hogy hatalmas verésbe szalad bele a magyar csapat, jókor jött a szünet!

Sajnos teljesen fásultan mozgott az első félidőben a magyar csapat. A ghánaiak gyorsabbak, pontosabbak voltak, és megérdemelten vezettek. A második félidőre azonban teljesen más felfogású magyar együttes jött ki a pályára.

A szünetben kettős csere volt nálunk: Németh Krisztián helyett Balajti Ádám állt be, míg Présinger Ádámot Varga Roland váltotta. A rossz játékot pedig szép és eredményes futball.

Gosztonyi egyből helyzetbe került a második félidő elején: a tizenhatos jobb oldalától azonban a jobb kapufa mellé lőtt a magyar játékos. Már több helyzetünk volt, mint az első játékrészben.

 SIMON ANDRÁS ELNÉZÉST KÉRT
 

A találkozó után a magyar csapat támadója, Simon András elnézést kért a szurkolóktól. „Az egész csapat nagyon szomorú, hogy nem tudtunk továbbjutni. Nagyon sajnáljuk, elnézést kérünk a szurkolóinktól! Az első félidőt követően összekaptuk magunkat, és 2-1-nél úgy tűnt, kiegyenlíthetünk, de nem sikerült" - nyilatkozta Simon András a Magyar Televízió élő tudósításában.

Az 52. percben Gosztonyi 20 méterről, balról végzett el szabadrúgást, a hosszún érkező Balajti a kapufát találta el. Néhány perccel később Simon Ádám cselezgetett a ghánai tizenhatoson belül, lövésébe azonban beleléptek a védők.

Futács azonban a 73. percben megszerezte a magyar csapat első találatát! A nem sokkal korábban beálló csatár Simon András tizenhatoson belüli, bal oldali passza után helyezett közelről bal lábbal a ghánai kapu bal sarkába. (1–2)

Nem sokkal később Simon készítette le a labdát Gosztonyinak, aki futtából a kapu fölé lőtt. Nagy helyzet volt: Gosztonyi egyedül volt a kapuval szemben.

És volt még egy hatalmas helyzetünk! Gosztonyi középre adott, a bal oldali kapufánál érkező Szabó azonban három lépésről, senkitől sem zavartatva a kapu mellé fejelt. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat.

Agyemang passza után Quansah került lövőhelyzetbe a jobb oldalon, 14 méterről, éles szögből a felső lécet is érintve a kapuba bombázza a labdát. (1–3) Azt hihettük, ekkor eldőlt a találkozó, ám a magyar csapatnak még volt válasza. 

Varga ívelt a 84. percben a jobb oldalon üresen érkező Balajti elé, aki két védőt becsapva a jobb alsó sarokba lőtt. (2–3) Még volt hátra hozzávetőleg tíz perc, egyenlítenünk azonban nem sikerült.

Az utolsó percekben mindent megtett a magyar csapat, a ghánaiaknak adott egy félidőnyi előny azonban döntőnek bizonyult.

A magyar csapat a bronzéremért játszhat.

A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA VIDEÓN
 

 

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik