Küzdelmes döntetlen a fiatalok főpróbáján

Vágólapra másolva!
2009.09.15. 19:51
Címkék
Világbajnoki főpróbáján, Székesfehérváron 1-1-es döntetlent játszott az egyiptomi tornára készülő magyar U20-as labdarúgó-válogatott az alacsonyabb osztályú csapatok játékosaiból összeállított angol U23-as együttes ellen.

 

Simon András (8) veszélyesen játszott, viszont nem sikerült betalálnia
Simon András (8) veszélyesen játszott, viszont nem sikerült betalálnia

 

Főpróbára készült az egyiptomi U20-as világbajnokság előtt a magyar korosztályos válogatott: Székesfehérváron a „tesztellenfél” az angol U23-as csapat volt. No, nem a legerősebb U23-asoké, inkább egy kísérletinek nevezhető, alacsonyabb osztályú együttesekből összeválogatott gárda – az FA értékelése szerint ez az angol C-csapat.

Egervári Sándor elődei általában az egycsatáros játékra szavaztak, a szakvezető viszont 4–4–2-es felállásban küldte pályára az U20-asokat: Németh Krisztián távollétében Simon András és Futács Márkó volt a két támadó.

A mérkőzés elején mezőnyfölényt kiharcoló magyar csapat a 23. percben szerezte meg a vezetést egy jobb oldali szöglet után: Szekeres Adrián bólintását alaposan bevédte az egyébként is elég bizonytalannak tűnő Roberts kapus (1–0).

A lendületbe jött fiatalok több helyzetet is kidolgoztak, de Simon András bombáját hatástalanította a kapus, majd Varga Roland kíméletlen erejű lövését is védte Dale Roberts. Ahhoz képest, hogy a levegőben lógott a második magyar találat, az angolok egyenlítettek: Gulácsi a 41. percben kétszer is nagyot mentett, de egy bedobást követően rosszul védekezett az Egervári-csapat, és az angolok kihasználták a lehetőséget. A Mansfieldben játszó Louis Briscoe kettőt tolt befelé a labdán, majd 17 méterről óriási gólt lőtt a kapu bal oldalába (1–1).

Fordulás után változatlan maradt a játék képe, no meg az eredmény is: bár Futácsnak és Simonnak is voltak helyzetei, Roberts hálója nem zördült meg újból, sőt a magyar védelem mellett több helyzetet is ki tudtak alakítani az angolok. Nem véletlenül irányította hangos szóval védőit Gulácsi: több olyan helyezkedési hiba is volt, amelyet a vb-n azonnal büntethetnek az ellenfelek.

A 87. percben kis híján a maga javára fordította a meccset az angol csapat: Nick Wright csinált a bal oldalon visszafelé egy cselt, óriási bombája azonban Gulácsi közreműködésével a lécet rezgette meg.

A 91. minutumban aztán a magyaroknak is volt még esélyük: egy élesen visszatett labda nagy zavart okozott a vendégeknél, a kapu torkából mentettek az angol bekkek, majd jó szögből szabadrúgáshoz jutott az U20-as csapat, Présinger szép csavarását azonban hárította a cserekapus Joe Welch, a vége 1–1.

KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG U20–ANGLIA U23
Székesfehérvár, 1600 néző. Vezette: Vad II (L. Tóth, Demeter)
MAGYARORSZÁG U20: Gulácsi – Simon Á., Szekeres, Debreceni, Présinger – Korcsmár (Kiss M., 78.) – Dudás (Gosztonyi, 61.), Koman, Varga R. (Szabó J., 81.) – Futács, Simon A. 
Szövetségi edző: Egervári Sándor
ANGLIA U23: Roberts (Welch, 81.) – Reynolds (Vaughan, 59.), Garner, Cadmore (McFadzean, 70.), Rents – Briscoe (Simpson, 59.), Rossi, Nix, Knight-Percival (Green, a szünetben) – Holroya, Wright
Szövetségi edző: Steve Burr
Gólszerző: Szekeres (1–0) a 23., Briscoe (1–1) a 41. percben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik