Kleinheisler: Rettentően elkeserít, hogy nem játszhatok

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2017.03.17. 23:30
null
Ahogy nyáron Lyonban, úgy most Lisszabonban sem léphet pályára Portugália ellen Kleinheisler László (Fotó: mlsz.hu)
Kleinheisler László, akit a Werder Bremen a tavasz idényre adott kölcsön a Ferencvárosnak, annak ellenére ott volt a válogatott e heti összetartásán, hogy  sárga lapjai miatt nem játszhat március 25-én 20.45-től a Portugália elleni világbajnoki selejtezőn – mindezt azok után, hogy az Eb-n Bernd Storck éppen a sárga lapja miatt pihentette a portugálok elleni lyoni Eb-meccsen. A középpályás Telkiben adott interjút a Nemzeti Sportnak.

 

– Tényleg nincs magyar mobilszáma?
– Nincs, a németországit használom idehaza is. Reményeim szerint csak a nyárig maradok itthon, úgy gondoltam, erre az egy-két hónapra felesleges beszereznem magyar számot. Noha remekül érzem magam a Ferencvárosban, amint lehet, szeretnék visszatérni Németországba, meg akarom mutatni, hogy megállom a helyem a Bundesligában is.

– Az elmúlt napokban a válogatott edzésein bizonyíthatott, abban a tudatban, hogy a jövő szombati világbajnoki selejtezőn eltiltás miatt nem ölthet szerelést.
– Rettentően elkeserít, hogy nem játszhatok Portugália ellen. Két hete az Újpest elleni derbit kellett kihagynom betegség miatt, de akkor legalább azzal vigasztalhattam magam, hogy az nem rajtam múlt. Azért viszont, hogy nem léphetek pályára Lisszabonban, kizárólag magamat okolhatom. Az Andorra elleni mérkőzésen megkaptam az eltiltást érő második sárga lapomat, mégpedig egy olyan szituációban, amikor jobban tettem volna, ha meghúzom magam. Belementem a kakaskodásba – ma már tudom, nem kellett volna. Az én hülyeségem volt! Nemhogy százszor, ezerszer megbántam azóta, de bármennyire is szeretném, nem tudom visszacsinálni. Annyi haszna volt, hogy tanultam belőle. Ilyen nem fordulhat elő többet. Nem szabad a játékvezetővel és az ellenféllel foglalkoznom, még akkor sem, ha nekem van igazam. Semmi értelme hepciáskodni, csak magamnak, illetve a csapatomnak ártok vele.

– Mondják, forró szívvel és hideg fejjel kell játszani.
– Hallottam ezt néhányszor. Sajnos vagy nem sajnos, az a típus vagyok, aki nemcsak forró szívvel, hanem olykor forró fejjel is játszik – mert ha törik, ha szakad, győzni akarok. Andorra ellen sem volt ez másként. Tagadhatatlan, hogy bizonyos helyzetekben megfontoltabban kell cselekednem. A tanulópénzt mindenesetre megfizettem.

– Úgy fest, a sors nem akarja megadni önnek, hogy a portugálok ellen futballozzon.
– Csakugyan nem akar összejönni. A felejthetetlen lyoni Európa-bajnoki csoportmérkőzést is kívülről néztem, mert az előző meccsen, Izland ellen kaptam egy sárga lapot, és Bernd Storck nem akarta megkockáztatni, hogy még egyet begyűjtve lemaradjak a nyolcaddöntőről. Más kérdés, hogy végül lemaradtam, mert meghúzódtam a belgák elleni találkozó előtt... A következő mérkőzést is el kell most engednem, de legalább abba kapaszkodhatok, hogy szeptemberben is lesz egy meccs Portugália ellen...

HOL NÉZI A JÖVŐ SZOMBATI MECCSET? MEGBÁNTA, HOGY HAZASZERZŐDÖTT? MENNYIRE BOSSZANTJA, HOGY AZ ELLENFELEK SZURKOLÓI A NYELVTUDÁSA FELŐL ÉRDEKLŐDNEK? TÖBBEK KÖZÖTT EZEKRE A KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZT KAP, HA ELOLVASSA A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN – IDE KATTINTVA AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik