Kisteleki: „Azonnali hatállyal bejelentem a lemondásomat"

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.02.27. 12:57
null
Kisteleki távozik (Fotó: NS-archív)
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség ma rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen Kisteleki István a decemberi bejelentésének megfelelően hivatalosan is megerősítette, hogy lemond MLSZ-elnöki posztjáról. Az új elnök megválasztásáig tartó átmeneti időszakban Nemes Ferenc általános alelnök, a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség első embere irányítja az MLSZ-t.

Az MLSZ-közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt többek között a 2009-es év szakmai és pénzügyi beszámolójának elfogadása, a felügyelőbizottság beszámolója, valamint a 2010-es szakmai és pénzügyi terv elfogadása. A napirendi pontok előtt pedig több szakembert díjaztak a magyar labdarúgásért végzett tevékenységéért. Az utánpótlás-nevelésben kifejtett eredményes munkájáért Both József, Sisa Tibor és Egervári Sándor kapott elismerést – munkájukkal mindhárman hozzájárultak az U20-as futballválogatott Egyiptomban szerzett bronzérméhez.

A napirendben szereplő beszámolók elfogadása után Kisteleki István értékelte az MLSZ elnökségének négyéves tevékenységét.
      
„Olyan keresztúthoz érkeztem, amelynél értékelni kell, milyen örökségről indultam és hová jutottunk" – kezdte beszédét Kisteleki, aki felvezetésével beharangozta, hogy az MLSZ elnökeként nem folytatja a munkáját.

A leköszönő elnök hangsúlyozta, 2006-ban egy csőd szélén álló, fizetésképtelen szövetség irányítását vette át, de az általa vezetett elnökség stabil gazdasági hátteret teremtett, amely a következő elnökség számára is biztosítja az alapokat a szakmai munkához.

Kisteleki ezt követően köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették az elmúlt időszakban, többek között az Európai Labdarúgó-szöbvetségnek (UEFA) és a magyar szurkolóknak is.

„A munkánkat a magyar futball sikereiért végeztük, a szurkolókért, akiknek ezúton is köszönjük a támogatásukat" – fogalmazott, majd egy filmet láthattak a résztvevők, amely összefogalalta a 2009-es esztendő legfontosabb eseményeit.

Ezután következett az a bejelentés, amelyet Kisteleki már decemberben előrevetített.

„Nehéz pillanat ez, még egyszer köszöm mindenkinek a munkáját, azt a felejthetetlen időszakot, amelyet az MLSZ elnökeként eltölthettem. Ezennel bejelentem, hogy azonnali hatállyal lemondok az elnöki tisztségemről" – fogalmazott az MLSZ leköszönő első embere.

Az új elnök megválasztásáig tartó átmeneti időszakban Nemes Ferenc általános alelnök, a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség első embere irányítja az MLSZ-t.

Az elnökjelöltekkel a Helmeczy László alelnök vezette öttagú munkabizottság veszi fel a kapcsolatot, és ugyanez a testület készíti elő a következő közgyűlést is, amelyre várhatóan valamikor májusban kerül sor.

Nemes és Helmeczy rövid sajtótájékoztatójukon a folytonosságot, a megkezdett munka folytatását, valamint a szövetség stabilitásának megőrzését hangsúlyozták. Helmeczy szerint az elnökjelölés során nemcsak a profikkal, az amatőrökkel, hanem „politikai tényezőkkel" is egyeztetni kívánnak, bár ez utóbbi kijelentést Nemes nem tartotta szerencsésnek.

Utóbbi egyértelműsítette, hogy nincsenek hosszú távú elnöki ambíciói, mert erre a posztra nyelveket beszélő vezető szükséges, márpedig ő nem ilyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik