Két csatárral állunk fel Amszterdamban - a kezdőcsapat

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 11:37
Címkék
Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelölte az Amszterdamban 20.30-kor kezdődő, Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező magyar kezdő tizenegyét. Labdarúgó-válogatottunk két csatárral kezd, Rudolf Gergely mellett Priskin Tamás is a csapatba került – írta az mlsz.hu.

Vadócz (jobbra) csereként játszhatott a Puskás-stadionban a hollandok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Vadócz (jobbra) csereként játszhatott a Puskás-stadionban a hollandok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Vadócz (jobbra) csereként játszhatott a Puskás-stadionban a hollandok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Vadócz (jobbra) csereként játszhatott a Puskás-stadionban a hollandok ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Vadócz (jobbra) csereként játszhatott a Puskás-stadionban a hollandok ellen (Fotó: Szabó Miklós)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KEZDŐCSAPATA
Fülöp Márton – Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Gera Zoltán, Pintér Ádám, Vadócz Krisztián, Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely, Priskin Tamás.
Cserék: Király Gábor, Komlósi Ádám, Czvitkovics Péter, Koman Vladimir, Varga József, Tököli Attila, Koltai Tamás

A pénteki kezdőhöz képest öt helyen változtatott kezdőcsapatán Egervári Sándor, két poszton kényszerből. Elek Ákos és Lipták Zoltán sárga lapos eltiltás miatt esett ki a keddi találkozóról. A vészbehívóval mozgósított bekkek, Komlósi Ádám és Debreceni András közül azonban csak az előbbi került be a nevezett keretbe, méghozzá csereként.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredményt ér el a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Bizalmi poszton is váltott a szakember, aki a kapuban Király Gábor helyett ezúttal Fülöp Mártonnak szavaz bizalmat.

A védelemben annyi a változás, hogy Vanczák Vilmos ezúttal belső védő lesz, nem szélső hátvéd, míg a jobb szélre visszakerült Lázár Pál. Juhász Roland középen, Laczkó Zsolt pedig a bal szélen képviseli az állandóságot. Ők ketten pénteken is hasonló feladatkörben szerepeltek.

Bekerült a kezdőbe két spanyolországi légiósunk, a pénteken csereként pályára lépő Vadócz Krisztián, illetve a legutóbb kispadon maradó Pintér Ádám. A két védekező típusú középpályásnak alighanem kulcsfeladata lesz, meg kell szűrniük a holland támadásokat. Ebben a játékelemben az Elek Ákos, Varga József duó nem bizonyult túl hatékonynak a Puskás-stadionban

Taktikai változás lesz, hogy a pénteken irányító szerepkörben kezdő Gera Zoltán ezúttal a középpálya jobb szélére került, míg Rudolf Gergely társat kapott maga mellé (vagy az apróságokra is figyelve: maga elé) a támadósorban, Priskin Tamás személyében. Utóbbival a pénteki mérkőzés hajrájában már együtt rohamozhattak volna, ha kapnak megfelelő támogatást és nem őrlődnek fel ők maguk is a holland védelem szorításában.

AZ NSO-SZAVAZÓK KEZDŐCSAPATA: TAKTIKAI HADREND IGEN, NÉVSOR NEM

A Nemzeti Sport Online-on szokásunkhoz híven csapat-összeállító szavazást tettünk fel, amelyben az olvasó-szurkolók több kérdésben is Egervári Sándorhoz hasonló véleményüket fogalmazták meg. Mindenekelőtt a taktikai hadrendet illetően, hiszen ők is a 4–4–2-es felállást helyezték előtérbe, igaz, azért a nevekben már akadtak eltérések.

Királyt például még a cserepadra sem ültetnék le, Fülöppel kezdenének, a kispadon viszont Bogdán Ádám várna bevetésre készen. A védelemből Vanczákot száműznék a cserék közé, akit Pintérrel helyettesítenének. A jobb szélre náluk is Lázár került be, míg Juhász és Laczkó maradt.

A középpályára Vadócz került be a legtöbb szavazattal, kevéssel megelőzve Dzsudzsákot, bár utóbbit a csatárok közé is sokan jelölték. Viszont hozzájuk hasonlóan változatlanul bizalmukról biztosították a pénteken önmagához képest lényegesen visszafogottabb Komant. Negyedik középpályásunk a pénteken éppen Koman helyére csereként beszálló Czitkovics lenne – amennyiben a kezdőről az „ezerfejű Cézár” döntene, nem pedig a szövetségi kapitány egyszemélyben.

Juhászt követően a második legbiztosabb pont úgy a kezdőben, mint poszt szerint a támadósorban Rudolf, amíg azonban Egervári Sándor a minap Priskint küldte mellé társnak, addig a drukkerek Gerát látnák mellette a legszívesebben.

A SZURKOLÓK KEZDŐCSAPATA
Fülöp Márton (2780 szavazat) – Lázár Pál (4023), Juhász Roland (5738), Pintér Ádám (3120), Laczkó Zsolt (3933) – Czvitkovics Péter (2649), Koman Vladimir (4606), Vadócz Krisztián (4854), Dzsudzsák Balázs (4806) – Rudolf Gergely (5194), Gera Zoltán (2551)
Cserék: Bogdán Ádám (1650), Vanczák Vilmos (2366), Debreceni András (2285), Komlósi Ádám (1596), Varga József (1997), Koltai Tamás (732), Tököli Attila (1199)
ŐRJÖNGŐ HOLLANDOK VÁRJÁK A MAGYAROKAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik