Juhász megsérült, Lipták eltiltva, két új védő a keretben

Vágólapra másolva!
2011.03.26. 16:25
null
Juhász Roland és Elek Ákos (6) közösen biztosan nem szorongat meg senkit kedden (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a Hollandia elleni pénteki Európa-bajnoki selejtezőt követően Egervári Sándor szövetségi kapitány két új játékost hívott meg a magyar labdarúgó-válogatott keretébe. Debreceni András, valamint Komlósi Ádám vasárnap csatlakozik a csapathoz.

 

További hír a válogatottal kapcsolatban, hogy Hajnal Tamás sérülése nem jött rendbe, így a középpályás biztosan nem lép pályára az oranje elleni hollandiai összecsapáson.

Sérülés miatt egyelőre kérdéses Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland játéka is, keddi szereplésük attól függ, javul-e az állapotuk a jövő hét elejéig.

„Dzsudzsák Balázs korábbi sérülése kiújult, Juhász Roland pedig rúgást kapott a lábára, mindkettőjük játéka kérdéses a visszavágón – mondta Egervári Sándor az mlsz.hu-nak. – A kiesők helyére a tartaléknak nevezett játékosok közül Debreceni Andrást és Komlósi Ádámot hívtam be a keretbe, ők vasárnap reggel csatlakoznak hozzánk. A keddi mérkőzésen szeretném frissíteni a csapatot, ezért a kényszerű cserék mellett is tervezek változtatásokat az összeállításon."

Egervári Sándor az MLSZ honlapján vezetett blogjában azt is hozzáfűzte, hogy Elek Ákos és Lipták Zoltán második sárga lapja, illetve automatikus eltiltása is hozzájárul a keretbeli változtatáshoz – ők Hajnallal együtt már el is hagyták az edzőtábort.

„Talán fölösleges mondani, mekkora csalódást okozott számomra is a péntek esti mérkőzés, elsősorban azért, mert annak ellenére is sokkal többet vártam saját magunktól, hogy nagyon sok légiós kevesebb lehetőséget kap klubcsapatában, mint az ősszel, és formájukon meglátszik a játékhiány – írta a kapitány. – A mérkőzés elején nem volt gond a teljesítményünkkel, az első percek biztatóak voltak, bátran vállalkoztak a játékosok, ám gyorsan kaptunk egy gólt, ami szemlátomást megfogta a csapatot."

Egervári hozzátette: lélektani szempontból a második találat rendkívül rosszul jött, mert megfosztotta csapatát attól a lehetőségtől, hogy rendezhesse sorait a szünetben.

„Én magam még kétgólos hátrányban is reménykedtem abban, hogy egy rúgott góllal vissza tudunk jönni a meccsbe, ehelyett azonban az ellenfél növelte az előnyét, a mi hitünk pedig fokozatosan megcsappant" – írta ezzel kapcsolatban a kapitány.

„A vereség okait önmagunkban keressük, fontos tanulság volt például, hogy a hollandok nagyon széthúzták a védekezésünket, nem tudták kisegíteni egymást a játékosaim, mivel folyamatosan távol voltak egymástól. A hollandok bebizonyították, hogy klasszisokból álló, kiváló csapatuk van, és nem véletlenül játszhattak világbajnoki döntőt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik