Jobbak voltak a román fiatalok a mieinknél - mehetnek az Eb-re

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 18:49
null
Hiába fogadkoztak a mieink, kikaptak a románoktól (Fotó: mlsz.hu)
Címkék
A magyar U17-es labdarúgó válogatott Szombathelyen 2–1-es vereséget szenvedett Romániától az Eb-elitkör 7. csoportjának utolsó fordulójában. A mieink a hajrában tizenegyest hibáztak. A román csapat győzelmével kvalifikálta magát a nyári szerbiai kontinenstornára.

A Magyarországon zajló U17-es Eb-elitkör nem kezdődött jól a mieink számára, hiszen az 1. fordulóban 2–1-re kikaptak Oroszországtól. A 2. fordulóban Izland ellen győztünk, a mai záró körben pedig a még veretlen, két meccs után négy ponttal listavezető Románia volt Bence Ferenc szövetségi edző együttesének ellenfele.

A románok abban a tudatban léptek pályára a találkozón, hogy győzelem esetén biztosan megnyerik az U17-es Eb-elitkör 7. csoportját, és ezzel kijutnak a nyári szerbiai kontinenstornára.

A magyar válogatott már a találkozó elején hátrányba került egy szerencsétlen gól után: egy távoli lövés levágódott a határozatlan magyar védőktől, Steliano Filip pedig 12 méterről a bal oldalról a hosszú sarokba lőtt, Banai Dávid kapus csak beleérni tudott a labdába. 0–1

Az első félidőben a mieink kevés veszélyt jelentettek a román kapura, Prosser Dánielnek és Lőrinczy Attilának volt egy-egy ígéretes lövése, de előbbi szabadrúgásból a kapu fölé csavart, utóbbi távoli bombáját pedig hárította a román kapus.

A vendégek még a szünetig növelni tudták előnyüket, Iulian Rosu bal oldali szabadrúgásból jó 22 méterről lőtt a bal felső sarokba. 0–2

A mieink játéka a második félidő sem sokat változott, körülményesen, sok hibával játszottak a magyar fiatalok, és bár mezőnyfölényben futballoztak, helyzetekig sokáig nem jutottak, a románok fegyelmezetten őrizték előnyüket.

Hat perccel meccs vége előtt aztán Pintér András remek indításával Szécsi Márk lépett ki, aki a jobb oldalról jobbal a hosszú alsóba lőtt. 1–2

A folytatásban azonban már nem változott az eredmény, pedig Illés Dávid lerántása után Szécsi tizenegyest lőhetett, de a jobb alsóba tartó labdáját kiütötte Laurentiu Branescu kapus.

Románia 2–1-es győzelmével csoportelső lett, és így kvalifikálta magát a nyári szerbiai Eb-re. Román labdarúgók először vehetnek részt U17-es kontinenstornán.

 

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 1–2 (0–2)
Szombathely, 400 néző. Vezette: Arnold Hunter (északír) (Richard Storeg – északír, Roland Flengli – luxemburgi)
MAGYARORSZÁG: Banai – Zámbó, Szilvási, Zsirai M., Eperjesi (Karancs, 60.) – Pintér A., Farkas A. – Prosser (Szenes, a szünetben), Lőrinczy (Illés D., 76.), Szécsi M. – Novothny
Szövetségi edző: Bene Ferenc
ROMÁNIA: Branescu – Misu, Neag, Putanu, Mitache – Petresc, Tiru, Buia (Vastag, 45.), Rosu (Bumba, 60.) – Himcinschi (Iancu, 77.), Filip
Szövetségi edző: Adrian Vasii
Gólszerző: Filip (0–1) a 2., Rossu (0–2) a 34., Szécsi M. (1–2) a 75. percben
Jó: Pintér A., Szécsi M., ill. Putanu, Petresc, Filip
MESTERMÉRLEG
Bene Ferenc: – Sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A hamar bekapott gól megfogta a csapatot. Nem tudtuk így megismételni a korábban nyújtott teljesítményünket. Lehetőségeink voltak a döntetlen megszerzésére, de sajnos a végén tizenegyest hibáztunk.
Adrian Vasii: – Nehéz mérkőzésre számítottam, de az elején megszerzett vezetés birtokában már megnyugodtunk, és saját játékunkat tudtuk produkálni. Örülök, hogy sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Minden játékosom teljesítményével rászolgált a sikerre.

 


U17, EB-ELITKÖR
7. CSOPORT
Március 24.
Magyarország–Oroszország 1–2
Izland–Románia 0–0
Március 26.
Románia–Oroszország 2–1
Izland–Magyarország 0–2
Március 29.
Magyarország–Románia 1–2
Oroszország–Izland 2–0

 

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Románia 3 2 1 4–2 7
2. Oroszország 3 2 1 5–3 6
3. Magyarország 3 1 2 4–4 3
4. Izland 3 1 2
0–4
1
Továbbjutott: Románia.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik