S. T. J. 2019.10.10 23:58

Interjú a salgótarjáni legendával; A WADA és a szárazvércsepp-teszt

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

Munkatársaink a horvát–magyar Eb-selejtező előtt bebarangolták Splitet. Többek között azt látták, hogy a katedrális előtti térre „kivezényelt” római legionáriusok mindenre kaphatók. Ha a látogatók azt kérik, fotózkodnak, akinek az a kívánsága, hogy csináljanak úgy, mintha kioltanák az életét, annak a nyakához szegezik a kardjukat. Aki pedig focizni akar velük, azzal fociznak, s csak a fejeléshez veszik le a sisakjukat.

Kezdetben balszélső volt, de nem szerette a posztot, mert ott sosem kapott labdát. Ha például a jobbszárnyon jól ment a csapatnak, akkor várhatta, mikor fordítják az ő oldalára a játékot. Aztán átkerült a középpályára, ahol összeállt az ikonikus Szalay, Répás, Básti fedezetsor. A Salgótarján legendás futballistájával, Básti Istvánnal 75. születésnapja alkalmából beszélgettünk.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség nagy reményeket fűz az úgynevezett szárazvércsepp-teszthez, amely, bár nem új találmány, más dimenzióba helyezné a doppingellenes harcot. Nem kisebb a cél, mint már a 2022-es téli olimpián és paralimpián rutinszerűen alkalmazni a doppingellenes küzdelemben forradalminak kikiáltott eljárást. Sőt, azon is gondolkoznak, miképp lehetne részben már Tokióban bevezetni.

Gyerekként a szülei először kajakozni vitték le, de már a hajóba szálláshoz szükséges vízi jártasságit sem szerezte meg. Birkózóként viszont jeles karriert futott be, Sydneyben olimpiai ezüstérmes lett. Hogy miért nem jutott el több ötkarikás játékra, s hogyan lett rádiós, nos többek között erről is mesélt Sportkrém mellékletünk heti vendége, Bárdosi Sándor.

2019.10.22 09:25:58

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A válogatott hátvéd úgy érzi, első amerikai idényében minden téren előrébb tudott lépni.

2019.10.21 22:35:46

Magyar válogatott SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Az elmúlt évtizedekben egyetlen magyar labdarúgónak sem adatott meg az, ami Szoboszlai Dominiknak, hogy ilyen fiatalon bedobják a mély vízbe, ami persze nagyrészt szorgalmának és tehetségének is köszönhető.

2019.10.16 13:42:26

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

Ketten már visszavonultak, s ott lesznek a brazíliai U17-es vb-re utazó stábban.

2019.10.16 11:27:28

Magyar válogatott P. K.

Gulácsi, Orbán és Szalai játszott a legtöbbet; amikor Pátkai kezdett, mindig nyertünk.

2019.10.15 21:31:37

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A jelenlegi válogatottban kevesen vannak közülük.