Ibrahimovic: Fejlődtek a magyarok, de ha kell, ismét döntök!

Vágólapra másolva!
2011.09.01. 16:06
null
Ibrahimovic már jobban van, játszik a mieink ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A svéd labdarúgó-válogatott esélyesként érkezett Budapestre, de a Zlatan Ibrahimovic vezette északiak jól tudják, hogy a pénteki Európa-bajnoki selejtező teljesen más mérkőzés lesz, mint az eddigiek. Az AC Milan sztárja a találkozó előtti sajtótájékoztatón elmondta, sérülése ellenére is kilencven percig fogja támadni a magyarok kapuját, és az adódó helyzeteiből betalál majd.
A SPORT TV SVÉDASZTALON TÁLALJA A PÉNTEKI MENÜT
A Sport1 jóvoltából a nézők a Puskás Ferenc Stadion kulisszái mögé is bepillanthatnak a mérkőzés előtti utolsó órában.

Azt, hogy Dzsudzsák Balázst, a jelenleg legmagasabban jegyzett játékost kivel készül majd pótolni Egervári Sándor kapitány, és a felkészülés módját is láthatjuk majd a felvezető műsorban. Takács Rita Telkiben járt, ahol az edzőközpont legtitkosabb helyiségeibe is betekintést nyert. A Puskás Ferenc Stadionból a Harmadik Félidő két műsorvezetője, Molnár Mátyás és Petur András jelentkezik, ezúttal riporterként, és lehetőség szerint többször is beszélnek majd a kapitánnyal és a válogatott tagjaival. Ezzel az újítással folyamatos párbeszéd zajlik egy egész órán át a Sport Tv stúdiója és a helyszín között. A stúdióban Matuz Krisztián Nyilasi Tiborral és Puhl Sándorral reagál majd a látottakra.

A svéd együttes csütörtök délben landolt Ferihegyen, majd 14.45-kor sajtótájékoztatót tartott a Westend Hilton Hotelben. Az eseményen Erik Hamrén szövetségi kapitány mellett a skandinávok legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic vett részt, aki elmondta, teljesen új meccs lesz a pénteki, de ha olyan helyzet adódik, akkor ismét betalál.

„A lábam már jobban van, folyamatosan javul, és nem is gondolkoztam azon, hogy kihagyjam ezt a nagyon fontos találkozót. Korábban is játszottam ilyen állapotban, akár edzésről volt szó, akár tétmeccsről, és holnap is kilencven percet fogok a pályán tölteni” – kezdte Ibrahimovic.

„A pénteki mérkőzésen a legfőbb feladat, hogy sok helyzetet teremtsünk, majd ezeket rendre gólra kell váltani. A korábbi összecsapások nehezek voltak a magyarok ellen, ám mindkét csapat fejlődött az elmúlt években, így nem számítok könnyű meccsre” – tette hozzá az AC Milan labdarúgója.

Erik Hamrén, a svéd válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy nehéz mérkőzést vár a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, és bár papíron jobb a csapata, nem biztos a győzelemben: azt szerinte csak pontos támadójátékkal és hibamentes védekezéssel lehet elérni.

„Jó állapotban vagyunk, a hangulat is remek, a felkészülésünk is jól sikerült. A házigazdák szempontjából sajnálatos Dzsudzsák Balázs kiesése, de ez a mi játékunkat nem befolyásolja, a taktikán nem fogunk változtatni. Nem készülünk külön magyar játékosra, hanem az egész válogatottra felhívtam csapatom figyelmét” – mondta Hamrén.

„Nem elég a jó támadójáték, védekezni is keményen kell majd holnap este, hiszen csak így lehet mérkőzéseket nyerni. Számomra nagyon fontos, hogy a saját játékunkat játsszuk. Követnie kell minden egyes labdarúgónak a csapat ritmusát, és ez esetben megengedhetjük, hogy egyes futballistáink külön is brillírozzanak. Zlatan ilyen típusú” – tette hozzá a kapitány.

„Azért jöttünk, hogy nyerjünk, és igen, elégedetlenek lennénk a döntetlennel. Ugyan nem vagyok biztos a sikerben, de az ne foglalkozzon a futballal, akit nem motivál bármilyen meccsen a nyerés lehetősége. Nem szeretem a statisztikákat, hinni kell a győzelemben.”

A magyar válogatott holnap 19.45-kor fogadja a svéd együttest a Puskás Ferenc Stadionban.

A DÖNTETLENNEL IS ELÉGEDETLENEK LENNÉNK – HAMRÉN

NEM RENDEZIK MEG A „SZURKOLÓI ARÉNÁT”
– A SZERVEZŐK KÖZLEMÉNYE
„Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tisztelt szurkolókat, hogy a 2011. szeptember 2-án és október 11-én megrendezésre kerülő labdarúgó Eb-selejtezők felvezetéseként meghirdetett Szurkolói Aréna nem kerül megrendezésre. Bár a rendezvényt az MLSZ mellett több jelentős márka is támogatta, a helyszínt biztosító Papp László Arénával az anyagi kérdésekben nem sikerült megegyezésre jutni, így a szervezők kénytelenek voltak a rendezvény megszervezésétől elállni. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért a szervezők ezúton is elnézést kérnek.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik