Huszti: Lejjebb kellene tenni a lécet

Vágólapra másolva!
2010.06.01. 10:35
null
Huszti Szabolcs (jobbra) szerint nem a németekkel vagy a hollandokkal kell felvennünk a versenyt<br />(Fotó: Németh Ferenc)
A magyar v&aacute;logatottat erős&iacute;tő Huszti Szabolcs tiszt&aacute;ban van vele, hogy a n&eacute;metek elleni felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;sen nem &eacute;let&uuml;k legjobb teljes&iacute;tm&eacute;ny&eacute;t ny&uacute;jtott&aacute;k, &aacute;m szerinte nem kellene a f&ouml;ldbe d&ouml;ng&ouml;lni őket. A Zenit l&eacute;gi&oacute;sa szerint lejjebb kellene tenni a l&eacute;cet.

„Mi is inkább ünnepelnénk a drukkerekkel, mintsem leszegett fejjel baktassunk be az öltözőbe. Csupán a lécet kellene lejjebb tenni – nyilatkozta Huszti Szabolcs a Nemzeti Sportnak. – Nézze meg, mi volt két éve az olimpián! Mindenki nyolc-tíz magyar aranyról ábrándozott, aztán a többség ráncolta a szemöldökét, hogy csak hármat szereztünk. Holott, ismerve az itthoni viszonyokat, már az is kalaplengetést érdemel, hogy Pekingben három magyar diadal született."

Szombaton újabb kemény erőpróba vár a mieinkre, ám Huszti Szabolcs nem fél attól, hogy ismét nagy pofont kapnak.

„Én nem tartok ettől. Az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára. Hollandiában bármelyik válogatott kikaphat, az olasz és az angol ugyanúgy, mint a magyar. A németek jobbak nálunk, a hollandok még jobbak. Képzettebbek, gyorsabban csinálnak mindent, mint mi. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy biztosan alulmaradunk. Tízből tízszer nyilván nem vernénk meg a hollandokat, ám egyszer sikerülhet. Talán éppen most. Hozzáteszem, ha nyerünk, az sem változtat semmin. Nem Hollandiával és Németországgal kell felvennünk a versenyt, hanem mondjuk Svédországgal. Szeptemberben Európa-bajnoki selejtező vár ránk Stockholmban, nekünk ott és akkor kell nagyot alakítanunk."

A TELJES INTERJÚT – AMELYBŐL KIDERÜL, HOGY HUSZTI SZABOLCS SZERINT MÁS SZÖVETSÉGI KAPITÁNNYAL JOBBAN SZEREPELNÉNEK-E – A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik