Húsz évig Sean Connery tulajdona volt, itt szállnak meg a mieink az Eb-n!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 22:40
null
A Terre Blanche húsz évig Sean Connery tulajdona volt (Fotó: terre-blanche.com) – <a href="http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-csodalatos-kornyezet-itt-szallnak-meg-dzsudzsakek-az-eb-alatt-2482847" target="_blank"><strong>KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIÁHOZ!</strong></a><br />
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a magyar válogatott a Tourrettes-ben található ötcsillagos hotelben, a Terre Blanche-ban száll meg a franciaországi Európa-bajnokság idején. A minden igényt kielégítő szálláshely korábban a népszerű színész, Sean Connery tulajdonában volt.

KÉPGALÉRIA A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÁLLÁSHELYÉRŐL!

A Franciaország délkeleti részén található Tourrettes népszerű a turisták körében, 34 négyzetkilométeren terül el, és a 2013-as mérések alapján kevesebb mint 3000 fő lakja. A Var megyében fekvő helység legnagyobb kincse az ötcsillagos Terre Blanche hotel.

A létesítményt húsz éven keresztül Sean Connery birtokolta, a népszerű színész 1999-ben adta el a kastélyt és a hozzá tartozó 266 hektáros területet egy svájci banknak, amelytől nem sokkal később a német Dietmar Hopp, a SAP szoftvervállalat egyik alapítója megvásárolta az ingatlant.

A német üzletember pénzét nem sajnálva átalakította a Terre Blanche-t, két darab 18 lyukú golfpályát, egy golfakadémiát, négy éttermet, egy gyógyfürdőt és 110 lakosztályt építtetett a megvásárolt környékre, amely nagyobb, mint Monaco.

Az egyik vendég a Guardianben megjelent 2004-es beszámolójában leírta, a kiszolgálás elsőrangú, a személyzet pedig zavarba ejtően udvarias. „Azt vártuk, hogy lefekvésnél betakarnak minket, és jó éjt puszit adnak” – emlékezett vissza a Terre Blanche-ban eltöltött időszakra a szálloda korábbi látogatója.

A Terre Blanche a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseinek otthont adó helyszínek közül Marseille-től 113, Lyontól 278, míg Bordeaux-tól 589 kilométerre fekszik légvonalban.

Futballpálya a Terre Blanche-i komplexumban (Fotó: Pro Sports Travel)
Futballpálya a Terre Blanche-i komplexumban (Fotó: Pro Sports Travel)
AZ MLSZ INDOKLÁSA, MIÉRT A TERRE BLANCHE-T VÁLASZTOTTA
„…Azért a délkeleten található helyszínt választotta az MLSZ vezetése, mert itt, a szakmai és logisztikai szempontok megvalósulása mellett, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek rendkívül kedvező árat is sikerült kiharcolnia. Bár a hotel nem a tenger partján fekszik, mégis közel van az utazások szempontjából fontos tengerparti repülőterekhez, illetve az A8-as autópályához.”

KÉPGALÉRIA A MAGYAR VÁLOGATOTT SZÁLLÁSHELYÉRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik