Ciao, Itália! Magyarország a négy között

Vágólapra másolva!
2009.10.09. 19:56
null
AZ ONLINE KÖZVETÍTÉSHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Címkék
A magyar U20-as labdarúgó-válogatott bejutott a legjobb négy közé az Egyiptomban zajló világbajnokságon, miután a negyeddöntőben, drámai csatában legyőzte Olaszországot. Egervári Sándor együttese 1–1-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban nyert 3–2-re. A mieinktől egy, az olaszoktól három futballistát állított ki a játékvezető a 120 perc folyamán. A két szakvezető is a lelátón fejezte be a mérkőzést. Az elődöntőben Ghána lesz a mieink ellenfele.

A magyar válogatott a Gulácsi Péter-Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Zámbó Bence -Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt, Kiss Máté, Koman Vladimir-Németh Krisztián, Simon András összeállításban kezdte az olaszok elleni mérkőzést.

Aztán még szinte útjára sem indult a labda, máris tizenegyeshez jutottunk!

Németh forgolódott a tizenhatoson belül, Gentili érthetetlen módon megráncigálta a magyar támadó mezét, majd földre is vitte őt. A játékvezető teljesen jogosan a tizenegyespontra mutatott. Koman pedig higgadtan értékesítette a büntetőt. (1–0)

A 5. percben egy remek támadás végén Németh egy az egybe került Fiorillóval szemben és el is vitte a kapus mellett a labdát. A játékvezető azonban les miatt lefújta az akciót. Akárcsak a tizenegyesnél, most is jó döntést hozott a spori.

Németh révén veszélyeztettünk ismét a mérkőzés elején,  a csatárt azonban az utolsó pillanatban beérte egy olasz védő és szögletre tisztázot. És még egy Németh helyzet: a tizenhatos előteréből lőtt az AEK kölcsöncsatára, Fiorillo szögletre tolta a labdát.

LASSÚ FELVEZETÉS

Ezúttal több mint egy órán át utazott busszal a csapat a szálláshelyétől a mérkőzés helyszínére. A három nappal ezelőtti nyolcaddöntővel ellentétben ezúttal rendőri felvezetést kapott a magyar válogatott, a helyi hatóság képviselője azonban alig ismerte a gázpedált.Az olaszok elleni mérkőzés helyszínén egész nap remek, napsütéses idő volt, a mérkőzés előtt nem sokkal azonban lábra kapott a szél.

Gyakorlatilag legjobb negyedóráját produkálta a magyar csapat a tornán. Az olaszok ellen, a negyeddöntőben...

A 24. percig kellett várni az olaszok első nagyobb helyzetére: egy bal oldali szögletet követően Bini fejelt tiszta helyzetből – szerencsére mellé.

Na azért erre az egy olasz helyzetre is megvolt a magyar válasz. A másik oldalon Korcsmár fejelt nem sokkal a kapu mellé a 27. percben.

A félidő végére kissé feljöttek az olaszok: sorozatban három helyzetet alakítottak ki.

Raggio Garibaldi lövését a gólvonalon blokkoltuk, majd Della Penna lőtt közelről keresztbe. Végül pedig Misuraca védőn lelassuló lövését hárította Gulácsi az első félidő végén.

Két pec hosszabbítás után vége volt az első félidőnek. Még időben, az utolsó öt percben ugyanis már nagyon nyomtak az olaszok.

Frissített is az olasz szövetségi edző a szünetben:  Eusepi érkezett Misuraca helyére.

Óriási helyzetet hagytunk ki az 57. percben: Koman a leshatáron lépett ki (talán még előrébb is...), de nem lőtte el a labdát a jobb oldalról, középre gurítását pedig lefülelték az olasz védők. A középpályás mögött érkezett Németh, talán ő jobb választás lett volna...

Ezután magunkra húztuk az olaszokat, nagy volt a nyomás a mieink védelmén, de a kontratámadásaink is magukban hordozzák a veszélyt. Csak éppen az utolsó passzokba csúszott rendre hiba...

Az olaszok kihasználták harmadik cseréjüket is a 66. percben. Majd nagyon nehéz helyzetbe kerültek, Gentili ugyanis megkapta második sárgáját! Emberelőnyben játszhattunk a folytatásban. De ez inkább minket zavart meg.

Gulácsi remek teljesítménye is kellett a továbbjutáshoz (Fotó: Reuters)
Gulácsi remek teljesítménye is kellett a továbbjutáshoz (Fotó: Reuters)

 HÁROM ELTILTOTT AZ ELŐDÖNTŐBEN
 

A FIFA a negyeddöntő után eltörli a sárga lapokat, de csak azon játékosokét, akiknek egy figyelmeztetésük volt. Mivel az olaszok elleni negyeddöntőben Koman Vladimir és Takács Péter második sárga lapját gyűjtötte be, Szekeres Adrián pedig piros lapot kapott, így egyikük sem léphet pályára a Ghána elleni, keddi elődöntőben. Jó hír viszont, hogy visszatér a csapatba az olaszok ellen eltiltását letöltő Présinger Ádám és Simon Ádám.

Gulácsinak kellett nagyot fognia a 77. percben: Calderoni 18 méteres szabadrúgása ugyan középre ment, de a nagy erejű lövés után a labda pont a magyar kapus előtt pattant meg, majd halt el Gulácsi ölében.

A 82. percben egyenlítettek az olaszok.  (1–1) Mazzotta kapott remek kiugratást a tizenhatoson belül, majd közelről kíméletlenül vágta a léc alá a labdát. Az egyenlítés ellenére az olaszok veszítették el a fejüket..

Bini kíméletlenül sípcsonton rúgta Komant egy perccel az egyenlítő találat után. A játékvezető egyből felmutatta a piros lapot az olasz játékosnak. (Volt már egy sárgája, úgyhogy csak újabb sárga esetén is mehetett volna zuhanyozni...)

A 87. percben azonban Szekeres válla ütközött Mustacchioval, a játékvezető az olaszok reklamálása után kiállította a magyar védőt is. (Várható volt, hogy a korábbi kiállítások után az első adandó alkalommal tőlünk is leküld valakit a játékvezető)

Ezután egy kissé elvesztette a fonalat Oscar Ruíz (ő volt a spori), ugyanis Egervári Sándort és Francesco Roccát (a két szövetségi edzőt) is a lelátóra száműzte. Jöhetett a hosszabbítás!

Egervári is mehetett a lelátóra (Fotó: Reuters)
Egervári is mehetett a lelátóra (Fotó: Reuters)

 HULLÁMZOTT A NAGYVÁLOGATOTT

A 3–2-es magyar sikerrel végződő összecsapást a Portugália elleni vb-selejtezőre készülő nagy válogatottunk tagjai is a tévé előtt izgulták végig.

„Az egész csapat együtt nézte a meccset. Valóságos eksztázisba kerültünk a végére, hullámoztunk is – árulta el a Nemzeti Sportnak Vadócz Krisztián, aki azt is elmondta, hogy a fiatalok mérkőzése miatt hamarabb fejezték be a saját edzésüket Lisszabonban. – Németh Krisztián játéka különösen tetszett. Nagyon sajnáltam, hogy eddig nem ment neki igazán a játék, de tudtam, hogy egyszer robbantani fog, és kijön neki a lépés."

A korábbi utánpótlás-válogatott kapus, Bogdán Ádám Angliában izgulta végig a nem mindennapi 120 percet.

„Rettentően örülök a srácok győzelmének, és Gulácsi Péternek külön is gratulálok. Jó barátok vagyunk, Angliában folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Nagyon szurkoltam neki, és ő ismét bizonyította, hogy milyen remek képességekkel van megáldva" – mondta a Bolton által a Crewe Alexandrának kölcsönadott kapus.

Gulácsi hatalmasat védett rögtön az elején! Bonaventurát senki sem zavarta meg a tizenhatos előterében, így 18 méterről, ballal lőhetett. A sarokba tartó labdára épphogy leért a magyar kapus. Mindez történt a 98. percben. Majd Dudás lőtt önkapufát. Meleg pillanatok (percek...) voltak.

Úgy tűnt kissé elkészültünk az erőnkkel. Hiába játszottunk emberelőnyben, az olaszoknak volt több lehetősége a hosszabbítás első félidejében.

A szünet után végre ismét egy szép magyar akciónak örülhettünk: Németh fordult le védőjéről, majd lekészítette a labdát Futácsnak, akinek azonban életerős löketét védte Fiorillo.

A 112. percben aztán Németh remek gólt lőtt. Koman adott zseniális labdát a két olasz középső védő között, Németh megtolta a kapus mellett a labdát, és az üres kapuba passzolt. (2–1)

Bonaventura azonban szinte a középkezdésből egyenlített! Az olasz futballista végigvezette a labdát a magyar védelem előtt, majd 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. (2–2)

A változatosság kedvéért megint egy kiállítás következett. Albertazzi szabálytalankodott a kilépő Futáccsal, amiért megkapta a második sárga lapját. A slusszpoén azonban még hátra volt...

Ismét egy Koman-Németh összjáték, ami után a magyar támadó higgadtan, a négy közé lőtte a magyar csapatot. (3–2)

MAGYARORSZÁG A NÉGY KÖZÖTT!

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik