Gyász: elhunyt a korábbi ligaelnök, Demján Sándor, a magyar futball reformere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 19:21
null
Demján Sándor 2000-ben lett a Magyar Labdarúgó Liga elnöke (Fotó: mlsz.hu)
Hetvenöt éves korában elhunyt a Magyarországon több reformintézkedést meghonosító Demján Sándor, a Magyar Labdarúgóliga korábbi elnöke.

 

Az 1943-ban született vállalkozó, üzletember a Skála Coop igazgatójaként szerzett hírnevet. Ügyvezető elnöke volt az egyik legnagyobb magyar munkáltatói szervezetnek, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ), valamint 2017-ig elnöke a takarékszövetkezetek érdekvédelmi szervezetének, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnek (OTSZ). Számos közismert projekt köszönheti létrejöttét Demján Sándornak: 1996-ban megnyitotta a Bank Centert és a Pólus Centert, 1999-ben pedig a Nyugati Városközpontot, ismertebb nevén a WestEnd City Centert – írja az mlsz.hu.

A nevéhez fűződik a Prima Primissima-díj 2003-as megalapítása.

A labdarúgással több alkalommal is kapcsolatba került élete során: az MTK labdarúgó-szakágának elnöke volt, illetve vezette az MLSZ közgazdasági bizottságát. 2000-ben a Magyar Labdarúgóliga elnöke lett, és a professzionális klubok gazdasági stabilitásáért fáradozott.

Munkáját a magyar állam a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével ismerte el 2013-ban.

A március 27-i Magyarország–Skócia felkészülési mérkőzésen Demján Sándorra egyperces gyászszünettel emlékezik a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik