Gera nem tekinti magát kerettagnak

Vágólapra másolva!
2009.10.14. 16:31
null
Gera Zoltán (balra) otthagyta a csapatot
Címkék
Nézőként sem vesz részt a magyar labdarúgó-válogatott záró vb-selejtezőjén Gera Zoltán - adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.


Miután kialakult Erwin Koeman pályára lépő együttese a dánok ellen Koppenhágában sorra kerülő ma esti utolsó vb-selejtezőnk előtt, s kiderült, hogy Gera Zoltán, válogatottunk csapatkapitánya sem a kezdő tizenegyben, sem a cserepadon nem kapott helyet, a Fulham futballistája bejelentette: a továbbiakban nem tekinti magát kerettagnak.

SZAVAZÁS

Önnek mi a véleménye arról, hogy Gera Zoltán elhagyta a válogatottat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A középpályás nem szeretne a lelátón ülni este a Parken-stadionban, nem kíván a dán fővárosban maradni, s a legelső londoni járattal hazarepül.

Ez már a második fegyelmi ügy napokon belül a magyar nemzeti csapatnál, a portugálok elleni lisszaboni mérkőzés előtt Bodor Boldizsár elkésett a taktikai értekezletről, és büntetésként Erwin Koeman kihagyta a meccskeretből.

Gera Zoltán 2002. február 13-án, Limassolban, egy Svájc elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, s eddigi 63 válogatottsága alkalmával 18-szor volt eredményes.

A 30 éves középpályás a 2010-es vb-selejtezőkön hét alkalommal kapott lehetőséget a holland szakembertől, kétszer csereként. Négy sárga lapot kapott, egy gólt szerzett.

A legutóbbi hasonló incidens főszereplője Huszti Szabolcs volt, aki 2007 májusában elhagyta a tatai edzőtábort a Görögország elleni Eb-selejtező előtt még Várhidi Péter szövetségi kapitánysága alatt, mondván, nem érzi biztosnak helyét a csapatban. A szélsőt akkor az MLSZ az év végéig eltiltotta a válogatott szerepléstől.

Gera Zoltán a pepsifoci.hu-n vezetett saját blogjában indokolja döntését. A válogatott középpályás elmondása szerint a szerdai átmozgató edzés után közölte vele Erwin Koeman, hogy nem számol vele a dánok ellen, mire ő kijelentette: már korábban meghozott döntése alapján nem kíván szerepelni a csapatban.

Gera saját bevallása szerint az elmúlt hónapokban többször is érezte, hogy nem bízik benne a kapitány. A lisszaboni meccs értékelése után véleménykülönbség alakult ki a vele szemben kritikát megfogalmazó szakvezető és közte, majd Gera kedden elkésett a csapat egy  találkozójáról.

„Egy ideje érlelődött bennem a gondolat, hogy ezt így nem szeretném tovább csinálni, majd pedig meghoztam magamban azt a döntést, hogy a vb-selejtezők lezárultával bejelentem, a közeljövőben nem kívánok a válogatottban szerepelni. Tisztában voltam azzal, hogy rossz lesz a fogadtatás, mégis így határoztam" – írta a Fulham légiósa.

Gera helyett Juhász Roland vezetheti ki csapatkapitányként a koppenhágai Parkenstadionban a magyar labdarúgó-válogatottat.

A mieink Babos Gábor – Bodnár László, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Halmosi Péter – Tóth Balázs – Dzsudzsák Balázs, Varga József, Buzsáky Ákos – Torghelle Sándor, Rudolf Gergely összeállításban kezdenek, a kispadon pedig Király Gábor, Bodor Boldizsár, Gyepes Gábor, Gaál Miklós, Vadócz Krisztián és Priskin Tamás kap helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik