Nehezen, de hozta a kötelezőt a futsalválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 19:53
null
A második félidőben ijesztgettek az angolok, de a vége magyar siker (Fotó: mlsz.hu)
A magyar futsalválogatott Győrben a vártnál nehezebb mérkőzésen 5–4-es győzelmet aratott Anglia nemzeti csapata felett a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában, ezzel kiharcolta a továbbjutást. A mieink vasárnap az ukránokkal találkoznak, a tét a csoportelsőség.

 

FUTSAL-VB, SELEJTEZŐTORNA, GYŐR
2. FORDULÓ

Magyarország
–Anglia 5–4 (2–0)
G:
Hosszú Á., Németh P., Szeghy, Rábl, Klacsák, ill. Cook, Medina, Parkes, Gay

Belgium–Ukrajna 2–6 (2–4)
G:
Lúcio, Rahou, ill. Koval (2), Razuvanov, Valjenko, M. Gricina, Rohacsov

A selejtezőcsoport állása: 1. Ukrajna 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Belgium 0, 4. Anglia 0

A csoportból az első két helyezett jut tovább a playoffba. A rájátszásban a hét csoportelső a hét csoportmásodikkal küzd meg oda-visszavágós párharcban. A győztesek kijutnak a 24 csapatos kolumbiai világbajnokságra, melyen Európát hét válogatott képviseli.

ÖSSZEFOGLALÓ

A sérült Harnisch Ákos nélkül felálló magyar válogatott úgy léphetett pályára Anglia ellen, hogy ha nyer, biztosan továbbjut, a vasárnapi, Ukrajna elleni találkozótól függetlenül. A magyar csapat ennek megfelelően az első másodperctől kezdve letámadta Angliát, aminek kis híján meg is lett az eredménye: Dróth labdát szerzett, de Dennis kapus becsúszva mentett hatalmasat.

A harmadik percben megszerezhette volna a vezetést a magyar válogatott, ám Dróth Zoltán ravasz, lapos lövése a kapufán csattant. Néhány másodperccel később Dróth és Horváth kombinált remekül, utóbbi hat méterről leadott lövését azonban nagy bravúrral hárította Dennis. Az angolok többet birtokolták ugyan a labdát, de alig-alig tudtak közel kerülni a magyar kapuhoz. Jennings és Rexha volt a legveszélyesebb, ám Tóth Gyula eszén egyikük sem tudott túljárni.

A 16. percben megtört a jég, egy pazar támadás végén megszerezte a vezetést a magyar válogatott. Rábl a bal szélről átforgatta a labdát Dróthnak a túloldalon, aki egyből középre passzolt, a kapu előtt érkező Hosszú Ádám pedig néhány lépésről a hálóba belsőzött. (1–0)

Az utolsó percben növelni tudta előnyét a magyar válogatott: Dróth újabb gólpasszt osztott ki, ezúttal Németh Péternek, aki a jobb szélről megcsinált egy cselt befelé, majd középről, 12 méterről kilőtte a jobb alsót, az irányt változtató labda megzavarta Dennis kapust. A szünetben így két góllal vezetett a magyar válogatott Anglia ellen. (2–0)

Álomszerűen kezdte a második félidőt a magyar válogatott: a középkezdés után rögtön a kapu elé gurította a labdát keresztbe Dróth, az érkező Szeghy Szabolcs pedig néhány lépésről a hálóba gurított, gyönyörű figurával növelte előnyét a házigazda. (3–0)

Dróth Zoltán négy gólpasszt osztott ki az angolok ellen (Fotó: Németh B. Andrea)
Dróth Zoltán négy gólpasszt osztott ki az angolok ellen (Fotó: Németh B. Andrea)

A negyedik magyar gólra sem kellett sokat várni, a 35. percben meg is érkezett. A gólpasszt (nem fogják kitalálni…) ismét Dróth jegyezte, negyedszer a mérkőzésen, a center labdát szerzett az angolok térfelének közepén, majd nagyon önzetlenül a jobb oldalon helyezkedő Rábl János elé tálalt, aki hét méterről gurított a rövid alsóba a kiszolgáltatott helyzetben lévő Dennis kapus mellett. (4–0)

A második félidő derekán megtalálta a fogást a magyar válogatotton Anglia. A 40. percben Stuart Cook kapott remek labdát középen, eltolta az elfekvő Tóth mellett és három méterről az üres hálóba gurított. Egy perccel később újabb gólt szereztek a vendégek: Gay lőtte át a hosszúra a szögletet a bal oldalról, az érkező Raoni Medináról lemaradt a magyar védelem, így az angol játékos néhány lépésről lőhetett a hálóba. (4–2)

Sőt! A 44. percben felzárkózott egy gólra Anglia: egy oldalberúgás után ismét lemaradt a védelmünk, Cook középre lőtt labdáját Parkes juttatta a hálóba közvetlen közelről. (4–3)

Egy perccel később jött a magyar válasz: Németh kis szögletet végzett el, a legurított labdát Klacsák Bence bombázta a jobb felsőbe a jobb oldalról, hat méterről. Ám a mérkőzésnek itt még nem volt vége, a végeredményt három másodperccel a vége előtt Gay állította be, a bal oldalról, hét méterről lőtt a rövid felsőbe, a labda a kapufáról vágódott a hálónkba.(5–4)

A magyar válogatott így hozta a kötelezőt és kiharcolta a továbbjutást, a csoportelsőség azonban vasárnap, Ukrajna ellen dől el.

A TOVÁBBI PROGRAM

2015. december 13., vasárnap
16.00:
Anglia–Belgium
18.15: Ukrajna–Magyarország (Tv: M4) – élőben az NSO-n!

Mindegyik mérkőzést a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik. A mindkét aznapi találkozóra szóló napijegyet 1500 forintért, míg a mindhárom meccsnapra érvényes bérletet 3000 forintért lehet megvásárolni.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

50. perc: Tóth remekül él együtt a játékkal és becsúszva ment. Három másodperccel a vége előtt gólt szerez Anglia, Gay lövése a rövid oldali kapufáról vágódik be. Dávid kap sárgát időhúzásért.5–4 EZ A VÉGE!
49. perc: Nagy zicceert puskáz el Raoni Medina, egy felívelt labdát vehet át egy az egyben Tóthtal szemben, de mellé durrant kapásból.
48. perc: Tóth íveli a labdát Klacsák felé, Dennis rosszul jön ki a kapujából, de a védők kisegítik.
47. perc: Labdatartásunk eredményes, az angolok hiába támadnak le, nem tudják elvenni a labdát.
46. perc: A magyar válogatott most taktikusan tartja a labdát, hogy az angol válogatott ne tudjon vészkapus játékra váltani.
45. perc: SZÉP GÓL! Németh kis szögletét Klacsák bombázza a jobb felsőbe a jobb oldalról, hét méterről. Jó zárás a mieinktől a kapu előtt, Klacsák üresen lőhet. Anglia időt is kér, majd vészkapusos játékra vált. 5–3
44. perc: Többet támadnak most az angolok, aminek meg is van az eredménye. FELJÖN EGYRE ANGLIA! A második pontrúgás, amiből gólt kapunk, Cook oldalberúgására jól érkezik a hosszún Parkes, és mivel egy magyar védő sem kíséri, üresen lő a hálóba három méterről. 4–3
43. perc: NAGY VÉDÉS! Rábl húzza kapura a labdát kiszorított helyzetből, a jobb szélről, de Dennis hárít.
42. perc: Vérszemet kapnak az angolok, Reed lövését védi Tóth, majd Raoni Medina kísérletét is hárítja a magyar kapus. Reed lövőkedve megjön, de ezúttal nem talál kaput.
41. perc: ÚJABB ANGOL GÓL! Gay szögletét a hosszún Raoni Medina belsőzi a hálóba néhány lépésről, nagyon lemarad róla a védelmünk, teljesen üresen lőhet. 4–2
40. perc: SZÉPÍT ANGLIA! Cook kap labdát középen, megtolja kifelé, elviszi Tóth mellett is és négy méterről az üresen tátongó kapuba gurít. 4–1 Cook kap sárgát Dróth akasztásáért.
39. perc: Jónak tűnő kontra a magyar válogatottól, Öreglaki keresztpassza azonban Gál háta mögé érkezik.
38. perc: Cook oldalberúgása elmegy keresztbe a kapunk előtt.
37. perc: Hosszú téveszt kaput az egyik oldalon, Cook a másikon.
36. perc: Járatja a labdát a magyar válogatott, az idő nekünk dolgozik, az angolok pedig nem törik össze magukat a letámadás közben.
35. perc: OTT A NEGYEDIK! Dróth negyedik gólpasszát osztja ki a mérkőzésen, középen szerez labdát az angol térfélen, majd nagyon önzetlenül a jobb oldalon felfutó Rábl Jánoshoz passzol, aki hét méterről a rövid alsóba gurít a kiszolgáltatott Dennis mellett. 4–0
34. perc: Szemet gyönyörködtető támadás az angoloktól, de az utolsó húzásba a kapu előtt belelép Dróth, valószínűleg góltól menti meg a magyar válogatottat.
33. perc: Az angolok nem nagyon jutnak labdához az első percekben, szépen eldugja a magyar csapat azt.
32. perc: Dróth elhagyja a cipőjét, megcsúszik a parkettán, de benn tudja tartani a labdát a pályán az oldalvonalnál, elképesztő jelenetek.
31. perc: FOLYTATÓDIK A TALÁLKOZÓ! NEM IS AKÁRHOGY! PARÁDÉS MAGYAR GÓLLAL! A középkezdés után Dróth lövi keresztbe a kapu elé a labdát, az érkező Szeghy Szabolcs pedig néhány lépésről a hálóba belsőz. 3–0

1. FÉLIDŐ

20. perc: OTT A MÁSODIK! Dróth ismét gólpasszt ad, ezúttal Németh Péternek, aki egy csel után középről, tíz méterről kilövi a jobb alsót. A labda irányt változtat kissé, ami megzavarja Dennist. 2–0 EZ A VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!
19. perc: Dróth veszi észre remekül Hosszút a jobb szélen, de elcsúszik a passz közben.
18. perc: Most mi irányítjuk a játékot, Anglia időt is kér.
17. perc: Raoni Medina ismét üresen marad a hosszún egy szögletnél, de Tóth ezúttal is véd. Rexha lövését fogja Tóth.
16. perc: GYÖNYÖRŰ GÓL! VEZETÜNK! Tanítanivaló támadás, Rábl átforgatja a jobb szélre Dróthnak, aki egyből középre passzolja a labdát a hatoson belül érkező Hosszúnak, aki néhány lépésről a kapuba belsőz. 1–0
15. perc: Rexha lövése a blokkról vágódik szögletre. Rexha sarokrúgását Raoni Medina bombázza kapura hat méterről, lemarad a magyar védelem, de Tóth óriási bravúrral hárít.
14. perc: Jennings vágja fel Öreglakit, fault. Hosszú játssza meg Dróthot az alapvonalnál, ám a visszagurítást leolvassák az angolok.
13. perc: Jennings lövését is fogja Tóth. Ismét Jennings próbálkozik, de Horváth becsúszva ment. Jenningsnek megjön a lövőkedve, de ezúttal elrúgja keresztbe a kapu előtt a bal szélről.
12. perc: Dávid unja meg a teketóriázást, és majdnem a felezőről durrantja rá, Dennis azonban szögletre tolja a labdát. Időt kér Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Gayt sodorja el Rábl, szabadrúgás az angoloknak 10 méterre a kapunktól. Egy kontra végén Klacsák lő mellé. Ward lövését védi Tóth.
11. perc: Rábl lövését előbb blokkolják, majd a levágódót mellé bikázza. Egyelőre a magyar válogatott sem tud veszélyes lenni az angol kapura az utóbbi percekben.
10. perc: Taktikusan járatja a labdát az angol válogatott, de nem tud közelebb kerüni a magyar kapuhoz.
9. perc: Keménységből nincs hiány a pályán, megy az adok-kapok, de a játékvezető engedi.
8. perc: Öreglaki tolja meg a jobb szélen, de nagyon kisodródik, így már csak az oldalhálóba tud lőni.
7. perc: Dróth próbálkozik ismét messziről, de nem talál kaput ezúttal sem. Dróth hozza ziccerbe Öreglakit a jobb szélen, de kicsúszik a lába alól a labda, és már csak pontatlanul tudja visszapasszolni.
6. perc: Egy labdaszerzés után Rábl lő kapu fölé 12 méterről. Gay keverget a jobb szélen, de a túlerővel nem tud mihez kezdeni. Letámad a magyar válogatott, többet van a labda az angoloknál, de többnyire saját térfelükön járatják a vendégek.
5. perc: Szabálytalanság az angoloknál, Cook borítja fel Dávidot. Rábl a bal oldalról, éles szögből bombáz a rövid felső fölé.
4. perc: Szép kombináció az angoloktól, Gay bombáz az oldalhálóba a jobb szélről. Dróth jól veszi észre Horváthot a hatoson belül, de elakad a passza. Közvetett szabadrúgást kapnak az angolok, Németh hazaadását veszi kézbe Tóth. A legurítást Rexha vágja fölé.
3. perc: Nagyon jól letámad a magyar válogatott már az ellenfél térfelén, sikerül is többször megzavarni Angliát. KAPUFA! Dróth távoli, lapos lövése elsuhan a lábak alatt, a kapufáról azonban kifelé pattan a labda. HELYZET! Dróth és Horváth kombinál remekül, végül utóbbi lő hat méterről, a bal oldalról, Dennis azonban szenzációs mozdulattal, lábbal hárít.
2. perc: Dróth ismét labdát szerez az angolok térfelén, de hat méterről leadott lövését Dennis hárítja óriási bravúrral. Dróth ezúttal messziről lő, de nem talál kaput.
1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Az angolok indítják útjára a labdát. Dróth rögtön letámad, megzavarja a vendégcsapatot, de Dennis kapus becsúszva ment óriásit.

Felcsendülnek a himnuszok, máris kezdünk. A magyar válogatott pirosban, az angolok fehérben lépnek pályára.

A magyar válogatottnak egy nagy hiányzója van: Harnisch Ákos sérülés miatt nem léphet pályára az egész tornán.

A Győrben zajló selejtezőt jól kezdte a magyar válogatott,5–2-es győzelmet aratott Belgium ellen. Az angolok viszont nagy pofonba szaladtak bele (7–0) Ukrajna ellen a nyitó fordulóban.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Magyarország–Anglia futsal-vb-selejtező élő tudósításában. Tartsanak velünk!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Dávid Richárd (MVFC-Berettyóújfalu)
Dróth Zoltán (Rába ETO)
Gál István (MVFC-Berettyóújfalu)
Horváth Norbert (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Hosszú Ádám (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Klacsák Bence (DF Renaplin FC Dunaújváros)
Lovas Norbert (Nyírgyulaj KSE)
Németh Péter (Futsal Club Veszprém)
Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE)
Rábl János (MVFC-Berettyóújfalu)
Szeghy Szabolcs (Aramis SE)
Tihanyi Csaba (MVFC-Berettyóújfalu)
Tóth Gyula (Rába ETO)

Trencsényi János (MVFC-Berettyóújfalu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik