Futsal: fölényes győzelem Svájc ellen, pótselejtezőt játszunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.21. 20:00
null
Lódi Tamásék nyolc gólt vágtak Svájcnak (Fotó: mlsz.hu)
A magyar férfi futsalválogatott 8–2-es győzelmet aratott Svájc ellen a Szkopjében rendezett Európa-bajnoki selejtezőben, s mivel Macedónia 7–1-re kikapott az Eb-re így kijutó spanyoloktól, a magyar csapat pótselejtezőt játszhat.

 

Sito Rivera együttese jól kezdte a találkozót: Hosszú Ádám már a harmadik percben betalált, majd Lódi Tamás büntetőjével 2–0-ra elhúzott. Néhány másodperccel Lódi gólja után a svájciak szépítettek, a Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a jegyzőkönyvben Tóth Gyula kapus öngóljának írta a találatot. Alig húsz másodperccel később hatmétereshez jutott Svájc, azt azonban Tóth bravúrral védte. Harnisch Ákos viszont még a szünet előtt betalált, így 3–1-es magyar vezetéssel fordultak a felek.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első: a harmadik percben Hosszú megint eredményes volt, majd fél perccel később Németh Péter góljával 5–1-es előnyre tettek szert a mieink. A 24. percben Horváth Norbert piros lapot kapott, de a svájciak nem tudták kihasználni az emberfórt. A folytatásban Rábl János is feliratkozott a góllövőlistára, majd Harnisch megszerezte saját maga második, a magyar válogatott hetedik gólját. A svájci Mato Sego szépített, de Harnisch harmadszor is betalált, így Magyarország 8–2-re kiütötte Svájcot.

A mieink négy ponttal zárták a selejtezőcsoportot, s mivel Macedónia 7–1-re kikapott a 2016-os szerbiai Eb-re így kijutó spanyoloktól, a magyar csapat pótselejtezőt játszhat.

FUTSAL EB-SELEJTEZŐ (SZKOPJE)
3. FORDULÓ
Svájc–Magyarország 2–8 (1–3)

Magyarország: Tóth Gyula – Dávid Richárd, Németh Péter, Lódi Tamás, Harnisch Ákos
Cs: Matkovics Gábor, Komáromi Péter, Horváth Norbert, Trencsényi János, Lovas Norbert, Gál István, Rábl János, Hosszú Ádám
A magyar gólszerzők: Harnisch (3), Hosszú (2), Lódi, Németh P., Rábl


Spanyolország–Macedónia 7–1

A VÉGEREDMÉNY
1. Spanyolország 3
3

21–2 9
2. MAGYARORSZÁG 3 1
1 1 11–10 4
3.Macedónia
31
1
1
11–164
4. Svájc 3


3
9–24 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik