Futsal: egy gólon múlt az Eb-részvételünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 17:57
null
Hiába küzdött és nyert a magyar válogatott, Ukrajna jutott ki az Eb-re (Fotók: Mirkó István)
A magyar futsalválogatott az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján bravúros hajrával 5–4-re legyőzte Ukrajnát Gyöngyösön, de a továbbjutásnak a sárga mezes vendégek örülhettek, hiszen 6–6-os összesítéssel, idegenben lőtt több góllal kiharcolták a szereplést a belgiumi tornán.

1. FÉLIDŐ

Viszonylag gyorsan előnybe került a magyar válogatott, a 3. percben Trencsényi János gurított Lovas Norberthez, aki 10 méterről laposan lőtt a jobb alsóba, a megpattanó labda becsapta Jevgen Ivanyakot. (1–0)

Sokáig nem örülhettünk, a feljavuló ukránok a nyolcadik minutumban egyenlítettek: Mikola Bilocerkivec lőtt hét méterről, egy újabb megpattanó kísérlet, Balázs Zoltán tehetetlen volt. (1–1)

Az első félidőben Rábl János nevéhez fűződött még egy nagy kihagyott helyzet, majd a játékrész végére feljavultak ismét az ukránok, ám hiába rohamoztak, nem tudták bevenni kapunkat, így a szünetre maradt az 1–1.

2. FÉLIDŐ

A fordulás után jó eséllyel kecsegtetett Andrij Szimka kiállítása, két percig emberelőnyben játszhattunk, ám nemhogy nem használtuk ki a lehetőséget, még gólt is kaptunk: Bilocerkivec elfektette Kun Gábort, majd Balázs Zoltánt is és az üres kapuba bombázott. (1–2)

Az utolsó öt percben kinyílt a gólcsap: egy parádést támadást követően egyenlített a magyar csapat, a felívelt labdát Dróth Zoltán csúsztatta a hálóba közelről. (2–2)

Ezután gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, előbb Jevgen Valjenko lőtt az üres kapuba, majd Denisz Ovszjannikov sem hibázott. Két perccel később azonban ismét döntetlent mutatott a gyöngyösi eredményjelző: Kun Gábor távolról lőtt kapufás gólt, majd egy jól belőtt labdát Harnisch Ákos pörgetett a kapuba közelről. (4–4)

Az utolsó percben a győzelmet is megszerezte a magyar csapat: Dróth húzogatott a bal oldalon, majd 10 méterről kegyetlen erővel tüzelt a bal felsőbe. A magyar válogatott 5–4-re megnyerte a mérkőzést, ám a 6–6-os összesítés azt jelentette, hogy az ukránok több idegenben szerzett góljuknak köszönhetően kijutottak az Eb-re.

„Két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, és egy ilyen erős rivális ellen így nehéz meccset nyerni. Végül ez mégis sikerült, de a továbbjutásunk sajnos ezeken a hibákon múlt. Nagyon közel álltunk a sikerhez, ezért most érthetően maga alatt van a csapat, de folytatnunk kell a munkát, mert még egy hosszú út elején járunk” – mondta a találkozó után Sito Rivera.

Szomorú pacsizás a nézőkkel
Szomorú pacsizás a nézőkkel

FUTSAL
EB-PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
Magyarország–Ukrajna 5–4 (1–1)
Magyarország: Balázs Zoltán - Trencsényi János, Lovas Norbert, Dávid Richárd, Rábl János
Cserék: Dróth Zoltán, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Gyurcsányi Zsolt, Szeghy Szabolcs, Kun Gábor, Szabó Péter, Andorka Kristóf
Gólszerzők: Lovas a 3., Dróth a 35., Kun a 36., Harnisch a 38., Dróth a 40., ill. Bilocerkivec a 8., Bilocerkivec a 27., Valjenko a 36., Ovszjannikov a 36. percben
Továbbjutott: Ukrajna, 6–6-os összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

PERCRŐL PERCRE

II. FÉLIDŐ
40. perc: MEGSZEREZTÜK A VEZETÉST! Dróth húzogatott a bal oldalon, majd 10 méterről kíméletlenül kilőtte a bal felsőt. 5–4 Újabb gólt már nem tudtunk szerezni, így nem jutottunk ki az Eb-re az idegenben szerzett kevesebb gól miatt, de legalább a győzelem meglett a visszavágón.
39. perc: Támadott a magyar válogatott, Kun lövését védte Ivanyak.
38. perc: ISMÉT EGÁL! Kiválóan belőtt labda Harnischt találta meg, aki két méterről a rövid felsőbe pörgetett, gyönyörű magyar támadás volt. 4–4
37. perc: Dróth lőtt mellé, majd kísérletét blokkolták, nem akart összejönni az egyenlítés.
36. perc: ELDŐLT... Nem jött be a vészkapus megoldás, eladtuk a labdát, Valjenko pedig az üres kapuba gurított, majd néhány másodperccel később Ovszjannikov is kihasznált egy hasonló helyzetet, bár már Balázs a pályán volt. Kun Gábor messziről lőtt a kapu bal oldalába, a szépítés összejött. 3–4
35. perc: Az ukránok időt kértek a gól után, és kapust is cseréltek, Litvinyenko állt be.
34. perc: Dróth lövését ezúttal blokkolták, majd Kun próbálkozása elsuhant a jobb alsó mellett. EGYENLÍTETTÜNK! Egy felívelést követően Dróth csúsztatott három méterről az alsóba, szép jelenet volt. 2–2
33. perc: Dróth lövését a kapufa segítségével tudta védeni Ivanyak.
32. perc: Dróth ellen fújtak támadásban, így hiába tartottuk a labdát az ukrán térfélen, helyzetig nem jutottunk. Egyre kilátástalanabb a magyar csapat helyzete. Harnisch lövését védte lábbal Ivanyak, újabb nagy bravúr az ukrán kapustól.
31. perc: Sito Rivera kért időt. A szusszanásnyi szünet után Szeghy lőtt mellé, majd a magyar válogatott ismét öt mezőnyjátékosra váltott.
30. perc: Dávid Richárd kapott sárgát, majd Kiszeljov lövését blokkoltuk. Újabb szép ukrán támadás végén Kiszeljov lőtt mellé kapásból.
29. perc: Legcsanov veszélyeztetett ismét, Balázs azonban a helyén volt. Három gól kellene a magyar továbbjutáshoz.
28. perc: Bilocerkivec védekezésben is remekelt, a kapu torkából mentett. Harnisch közvetlen közelről lőtt a rövid alsó felé, Ivanyak lábbal hárított és kiegészültek az ukránok. Legcsanov kapásból tüzelt, Balázs csak másodjára tudta fogni a labdát.
27. perc: HIHETETLEN! AZ UKRÁNOK HÁROM EMBERREL IS GÓLT SZEREZTEK! Bilocerkivec fektette el Kunt, majd Balázst is és az üres kapuba bombázott. 1–2
26. perc: Szimka ismét sárgát kapott Rábl felrúgásáért, amiből már volt neki egy, így villant a PIROS! 2 perc emberelőny!
25. perc: Szimka kapott sárgát lerántásért, Ráblt nem tudták megállítani az ukránok szabályosan.
24. perc: Szépen végigjátszott ukrán támadás végződött Balázs bravúrjával, a magyar kapus egy közeli kísérletet hárított, Bilocerkivec próbálkozott négy méterről a rövid felsőbe lőni. Zsurba talált Szorokin elé, aki a jobb oldalról, 12 méterről mellé lőtt.
23. perc: Bilocerkivec sarkazott mellé, majd Kiszeljov kemény lövését ütötte szögletre Balázs. A sarokrúgás után Dmitro Szorokin lőtt fölé négy méterről.
22. perc: Jelentősebb helyzet nélkül kezdődött a második játékrész, mindkét csapat eladott néhány labdát.
21. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ! A magyar csapat vészkapussal kezdett, Lódin volt a megkülönböztető.

I. FÉLIDŐ
20. perc: Ukrán időkérés 24 másodperccel a szünet vége előtt. Kapura lövés már nem volt a hátralévő időben, egy-egy elrontott kísérlet mindössze, így 1–1 volt a szünetben az eredmény.
19. perc: Harnisch távoli lövése szállt mellé, az eredmény továbbra is 1–1.
18. perc: Szimka lőtt hat méterről, okosan emelt, ám mellé ment a labda.
17. perc: Lódi maradt le, Dmitro Szorokin azonban célt tévesztett. Ukrán kontra végén Zsurba lőtte keresztbe a labdát, ám elsuhant mindenki előtt.
16. perc: Tűzijáték a kapunk előtt, Bilocerkivec sunyi próbálkozását lábbal védte Balázs, majd a kipattanó Kiszeljovhoz került, akinek lövése a blokkról jött le. Sito Rivera kapitány időt kért.
15. perc: Rábl ziccerben vihette Ivanyakra, aki a vonalon kívül védett kézzel, így sárgát kapott, mi pedig jó helyről szabadrúgást. Dróthnak gurítottuk vissza a labdát, aki mellbe lőtte Ivanyakot.
14. perc: Valjenko is fölé durrantott, ám a vendégek szögletet kaptak. Valjenko kapáslövése szinte leborotválta a magyar kapu tetejét. Ezt megúsztuk. Sőt, néhány másodperccel később Szimka a keresztlécet is megzörgette. Rendeznünk kell a sorokat, az ukránok átvették az irányítást.
13. perc: Harnisch végezhetett el szabadrúgást, ám nem talált kaput.
12. perc: Az ukránok felívelésekkel próbálkoztak, ám nem jártak sikerrel, majd Lódi védekezett jól. Zsurba zárkózott fel egy támadással, ám kísérlete jócskán fölé ment.
11. perc: Trencsényi rúgta fel Bilocerkivecet, amiért sárgát kapott, a vendégek pedig szabadrúgást, amit Balázs megfogott. A túloldalon szögletet kaptunk, Dávid kapáslövése nem talált kaput.
10. perc: Ivanyak jött ki jól a kapujából, és tisztázott. Rábl próbált elhúzni a szélen, azonban szerelték, majd Kun Gábor lövését blokkolták az ukránok.
9. perc: Kemény összetűzések a pályán, kezdett kicsit paprikássá válni a hangulat.
8. perc:
Dróth felé egy pontatlan passz, majd az ukránok gyors kontrája is meghiúsult egy pontatlan átadás miatt. Bilocerkivec harcolt ki szögletet, majd utána ő maga EGYENLÍTETT! Bilocerkivec lőtt hét méterről a bal oldalról, megpattanó lövése becsapta Balázst és a labda a hálóbab kötött. 1–1
7. perc: Nagyszerű magyar kontra végén Rábl lőtt hét méterről, Ivanyak lábbal hárított. Kár érte, nagy ziccer volt.
6. perc: Ovszjannikov kínálta meg messziről Balázs Zoltánt, a rutinos magyar kapus azonban védeni tudott.
5. perc: Dmitro Szorokin viszont igen, tíz méterről, a jobb oldalról fölé bombázott. Óriási helyzet maradt ki, Harnisch Ákos kapott remek labdát, ám hat méterről leadott lövése a bevetődő ukrán védőről kipattant.
4. perc:
Nem nagyon tudott kijönni térfeléről az ukrán csapat, a magyar válogatott jól támadott le. Lövésig sem jutottak a vendégek.
3. perc: Létszámfölényes támadást vezethettünk, 3 az 1 ellen, Lovas beadását azonban szögletre mentették. A sarokrúgás után MEGLETT A VEZETÉS! Trencsényi gurított Lovashoz, aki 10 méterről laposan lőtt a jobb alsóba, kísérlete meg is pattant, ami megzavarta az ukrán kapust. 1–0
2. perc: Valjenko éles szögből tüzelt, Balázs azonban hárított. Egy labdavesztés után lemaradtunk védekezésben, Szimka azonban ziccert rontott, nyolc méterről mellé belsőzött.
1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Az ukránok egy rossz passzal kezdtek, a mieink támadása egy blokkolt lövést hozott.

A magyar csapat a Balázs – Trencsényi, Lovas, Dávid R, Rábl felállásban kezdett, az ukránoknál Ivanyak – Valjenko, Szimka, Legcsanov, Ovszjannikov ötös futott ki a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik