HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.09.24 08:19 Frissítve: 2015.09.24 13:15

Futsal: a sportág Dzsudzsákja már 50-szer visszanézte gólját

Dróth Zoltán eksztázisban játszotta végig a Románia elleni futsal Eb-selejtezőt, amelynek utolsó másodpercében „kifejelte” Magyarországot a kontinenstornára. Madarász János, 95-szörös válogatott futsalos szerint a Győri ETO kulcsembere a kispályás labdarúgás Dzsudzsák Balázsa.

Dróth Zoltán vezérletével kijutott az Eb-re a magyar válogatott (Fotó: Németh Andrea)

Ha Dróth Zoltán nem fejeli a labdát a románok kapujába, a válogatott kiesik. Ellentétben ugyanis a közvetítésben elmondottakkal, a versenykiírás szerint azonos gólkülönbségnél, 3–3-as döntetlennél az idegenben szerzett több gól Romániának kedvezett volna…

„Már vagy ötvenszer visszanéztem a gólt – mondta Dróth Zoltán, aki a hosszabbításban kétszer is a kapuba talált Románia ellen, másodjára fél másodperccel a végső dudaszó előtt. – Felejthetetlen élmény. Ráadásul nem is emlékeztem a gólra, olyan gyorsan történt minden, csak arra eszméltem, hogy mindenki a pályára rohant.”

„A meccset olyan eksztázisban játszottam végig, hogy nem sok minden maradt meg belőle. Azt tudom, hogy a végén elsírtam magam. Nyolc éve vagyok már válogatott, eddig egy hajszállal mindig rosszul alakultak a dolgok, és most végre a jóisten visszaadott mindent. Hit, erő, akarat és az a fantasztikus szurkolás kellett hozzá!”

„Harnisch Ákos kiállítása nehéz helyzetet teremtett, a helyére lépő Öreglaki Norbert két gólpasszt adott. Küzdünk, harcolunk egymásért, ebben rejlik csapatunk ereje. Tökéletesen felkészítettek bennünket, két héten keresztül naponta háromszor videóztunk, tudtuk, mit csinálnak a románok, és tudtuk, nekünk mit kell tennünk.”

Dróth a találkozó egyik (ha nem a) legjobbja volt, Madarász János szerint a legjobb hasonlítási alap a nagypályás labdarúgás ebben a helyzetben, el is mondta, miért.

„Ha Dárdai Pál azt mondta Dzsudzsák Balázsra, ő a magyar futball zsenije, akkor Dróth Zoltán a magyar futsalé! Hátára vette a csapatot, nagyon akart, és a végén eldöntött mindent” – mondta Madarász.

2019.03.19 19:44:25

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem egy futballmeccs dolga, hogy eldöntse, kinek van igaza.

2019.03.18 16:01:33

Magyar válogatott FARKAS MÁTÉ

10 ezer horvát fanatikus is jött volna Budapestre • „Gyere és üdvözöld a vb-ezüstérmest és a világ legjobb játékosát!”

2019.03.19 08:32:04

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Nyugodtan be lehet tenni a gyereket a szlovákok vagy a horvátok elleni selejtezőn.”

2019.03.18 21:48:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.03.18 22:52:25

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ha jó volt, játszott, ha nem, akkor nem.