nemzetisport.hu 2019.12.03 19:44 Frissítve: 2019.12.03 19:53

Futsal: a magyar válogatott oroszveréssel zárta az évet

A magyar férfi futsaválogatott a hétfői vereség után kedden egy góllal legyőzte a világ legjobbjai között számontartott Oroszországot – tájékoztatott az mlsz.hu. Turzó József csapatában Dávid Richárd duplázott.

A magyar válogatott legyőzte Oroszországot (Fotó: mlsz.hu)

 

A keddi visszavágóra is megtelt a veszprémi Március 15. úti Sportcsarnok, és a magyar válogatott ismét remek teljesítménnyel rukkolt elő. Az első percekben az oroszok támadtak többet, de a magyar csapat kiválóan védekezett, a végig nagyszerűen védő Alasztics Marcell pedig minden lövést megfogott.

A 10. percben addigi legnagyobb lehetőségünkből megszereztük a vezetést, Dávid Richárd lőtte ki a jobb oldalról a jobb alsó sarkot (1–0). A gól után feljavult a támadójátékunk, Tatai József kétszer is közel járt a gólszerzéshez, majd Dróth Zoltán lövését követően a kapufát súrolta a labda. Az oroszok sem tétlenkedtek támadásban, folyamatosan tesztelték Alaszticsot, aki továbbra is állta a sarat, és mindent védett, ami kapura ment.

A szünetig nem született újabb találat, egygólos vezetéssel mentünk pihenőre. A fordulás után az oroszok igyekeztek nyomást gyakorolni a kapunkra, voltak is lehetőségeik szép számmal, de Alasztics ellenszerét továbbra sem találták, kapusunk bravúrokat is bemutatva őrizte meg kapuját a góltól. A mieink előtt is adódtak lehetőséget, a labdaszerzéseket követő megindulások végén több ziccert is kialakítottunk (a legnagyobbat a 25. percben, amikor Rábl János közeli lövését védte a vendégek kapusa), de a befejezések nem voltak kellően pontosak.

A 33. percig bírtuk a nyomást, ekkor az oroszok bevették a csereként beálló Sásdi Bálint kapuját. A 36. percben visszaszereztük az előnyt, egy jobb oldali szöglet után a visszagurított labdát Dávid Richárd bombázta elemi erővel 11 méterről a kapu jobb oldalába (2–1). A gól után az oroszok rögtön átálltak öt a négy elleni játékra támadásban, a mieink hősiesen védekeztek, amikor nem tudtuk megakadályozni a lövést, Sásdi is bemutatott egy-két nagy védést. Az oroszok hiába igyekeztek, nem tudtak egyenlíteni, a magyar csapat nagy bravúrt végrehajtva 2-1-re legyőzte a világ egyik legjobb válogatottját.

FUTSAL FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG
–Oroszország 2–1
Magyarország: Alasztics Marcell – Rábl János, Dávid Richárd, Rábl János, Horváth Norbert
Cserék: Sásdi Bálint, Dróth Zoltán, Nagy Imre, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tóth Attila, Tatai József, Szentes Bíró Tamás, Siska Gergő, Vas Ádám, Pál Patrik, Kártik Zsombor


 

2020.05.26 08:38:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A hatvanas-hetvenes évek legendás Újpestjének hátvédje 75 esztendős lett.

2020.05.19 15:27:28

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az Aranycsapat 1955 májusában északra utazott, és négy meccsen 27 gólt szerzett.

2020.05.18 12:55:50

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Az 1958-as vb kudarca ellenére futballválogatottunk esélyese volt az Anglia elleni mérkőzésnek 1960 májusában.

2020.05.17 23:24:16

Magyar válogatott SZ. E. M.

A magyarországi brit nagykövet testvére is a szemtanúja volt a hatvan évvel ezelőtt diadalnak.

2020.05.17 19:45:43

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Meginognak abban a hitükben, hogy akkor még négyszögletes volt a labda.