Fred Rutten lesz a magyar kapitány, a jövő héten bejelenthetik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.07. 19:56
null
Fred Rutten érkezését a jövő héten hivatalosan bejelenthetik (Fotó: Action Images – archív)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Fred Rutten lesz a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A nemzeti csapattal néhány hete már hírbe hozott szakember szerződtetését a jövő héten jelentheti be hivatalosan a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ). Lapunk értesülése szerint korábban Bölöni László volt az első számú jelölt, de nem tudtak megállapodni a felek, így Dzsudzsák Balázs korábbi edzőjére esett a választás.

A Magyar Labdarúgó-szövetség megtalálta a hollandiai 8–1-es vereséget követően lemondó Egervári Sándor utódját: a Nemzeti Sport Online úgy értesült, az 51 esztendős Fred Rutten lesz a válogatott szövetségi kapitánya.

SZAVAZÁS

Ön szerint Fred Rutten jó választás a magyar válogatott élére?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Információink szerint a legutóbb a holland élvonalbeli Vitesse kispadján ülő szakember szerződtetését már a jövő hét folyamán hivatalosan bejelentheti az MLSZ.

Október közepén a lehetséges jelöltekről szóló cikkünkben már jeleztük, Fred Rutten is szóba kerülhet a magyar válogatottnál, majd novemberben a holland Voetbal International számolt be róla, hogy a PSV-nél Dzsudzsák Balázzsal is együtt dolgozó tréner az MLSZ egyik jelöltje. Ezzel kapcsolatban a múlt hónapban megkerestük a korábban Ricardo Monizt is a Ferencvároshoz közvetítő, Ruttent is képviselő holland ügynökséget, a Sports Entertainment Groupot, és érdeklődésünkre nem cáfolták, hogy a szakembert a szövetség figyelmébe ajánlották.

Rutten érkezésével a 2008 és 2010 között a mieinket irányító Erwin Koeman után ismét holland szakember foglalhatja el a válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Rutten a Twenténél kezdte edzői pályafutását, amely klubnál egész futballistakarrierjét töltötte. 1999 és 2001, valamint 2006 és 2008 között dolgozott az enschedei csapat élén, amellyel 2001-ben Holland Kupát nyert, majd a Schalkéhez került, amelyet a 2008–2009-es idényben irányított. A PSV-nél 2009 és 2012 között dolgozott, legutóbb pedig a Vitesse edzője volt. 2008-ban Hollandiában kiérdemelte a legjobb edzőnek járó Rinus Michels-díjat.

A Nemzeti Sport információja szerint azonban nem a holland edző volt az első számú jelölt: az MLSZ első körben Bölöni Lászlót próbálta meg szerződtetni, de nem jött létre a megállapodás a jelenleg Katarban dolgozó szakemberrel, így Ruttenre esett a választás.

A jövő heti bejelentés hírével kapcsolatban megkerestük az MLSZ sajtóosztályát is, de nem adtak tájékoztatást az ügyről.

Fred Ruttent a késő esti órákban a Voetbal International holland szaklap megkereste az üggyel kapcsolatban, és a tréner tagadta, hogy már létrejött a megállapodás közte és az MLSZ között, de hollandiai forrásunk szerint a tárgyalások után csak a „hivatalos igen” hiányzik a szerződéshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik