FFT: Nem király vagyok, csak a rádiózás ősembere – Szepesi György

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 16:07
Július 25-én, szerdán elhunyt Szepesi György, a legendás sportriporter és rádiós, a magyar FourFourTwo tiszteletbeli főszerkesztője. Az FFT ezzel a 2012. februári, Lantos Gábor által készített interjúval emlékezik az Aranycsapat tizenkettedik tagjára.

Legtöbbször még mindig fejből mondja, csakúgy, mint egy 50 évvel ezelőtti mérkőzés összeállítását. Csoda ez az ember, na meg legenda: a magyar (sport)rádiózás és a honi futball egyik legendás alakja. 1922. február 5-én született. Mit nem kérdeztek még meg tőle? Mi az, amiről a kilencvenedik születésnapja kapcsán faggatni illik őt? Futball? Az csak természetes. Szerelem? Ez is a futball.

Meg a rádió, és persze Piroska, a felesége. A magánélet már ismeretlenebb terület. Aztán anekdotázhatnánk Topolinóról (egy Fiat márkájú kocsiról), vagy kérdezhetnénk csak úgy, általában, mert a szó mesterének gondolatai, az élete üzenet a maiaknak, a fiatalabb riporternemzedéknek. Egy elveit soha meg nem tagadó, a határon belül és kívül élő magyarokat rajongásig szerető ember nyílik meg most a FourFourTwo olvasói előtt.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo honlapján, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik