Feröeri-magyar: több játékosunk szereplése is kérdéses

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 18:31
null
Dárdai csak az edzést követően dönt a keddi összeállításról (Fotó: MLSZ Twitter)
A magyar labdarúgó-válogatottban több játékos is „komoly gonddal” küszködik a Feröer elleni találkozó előtt, így Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem tudja pontosan, hány helyen változtat majd kezdőcsapatán a Bukarestben 1–1-es döntetlent elérő csapathoz képest.

 

„A regeneráció sikeres volt, akik nem játszottak, azok megkapták a terhelést. Ugyanakkor egy-két játékosom csontig besavasodott, így csak a mai edzést követően döntünk” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a román fővárosban debütáló Dárdai Pál, aki hozzátette, tisztában van azzal, hogy a keddi Európa-bajnoki selejtezőn nekik kell majd irányítani a játékot.

Újságíró kérdésre Dárdai Pál reagált arra is, hogy nemrég a Facebookon alakult egy csoport, amelynek követői azt szeretnék, ne csak az idei négy mérkőzésen, hanem hosszú távon ő irányítsa a nemzeti csapatot. Ezzel kapcsolatban a tréner leszögezte, ilyen kérdéseket egyelőre nem is lehetne feltenni, ezzel majd csak akkor lehet egyáltalán foglalkozni, ha a csapat begyűjti az általa maximális célként kitűzött hét pontot, ettől függetlenül a „felesége dönt majd”.

A feröeriek elleni találkozót a tórshavni Nemzeti Stadionban rendezik, amely egy kicsi, 100x65 méteres, azaz gyakorlatilag minimális nagyságú műfüves pályát foglal magában.

„Nem véletlenül csinálták annak idején ilyenre ezt a pályát, ők a túlélésért játszanak, jól zárnak és bíznak a kontrákban. Persze az ilyen játéknak is megvan a maga ellenszere. Az ilyen mérkőzéseken a szerencsefaktor is szerepet játszhat, amelyet egy futballista a munkával érdemel ki. A játékosok keményen dolgoztak, nem véletlenül lett döntetlen a bukaresti mérkőzés sem” – jelentette ki Dárdai.

A sajtótájékoztatón részt vett Korcsmár Zsolt, aki számára nem idegen a környezet, ugyanis a norvég Brann Bergen játékosaként többször is műfüvön játszották a bajnokikat.

„Hajtós meccset várok, amelyen remélem, a mi akaratunk érvényesül majd. Norvégiában hasonló a kultúra és a mentalitás, így biztos vagyok abban, hogy a szívüket-lelküket kiteszi majd a feröeri csapat a pályára, de természetesen mi is így teszünk majd” – fogalmazta meg várakozásait a válogatott védője.

Dárdai Pál szövetségi kapitány magyar idő szerint 18 órától vezényelt edzést a válogatottnak, amely az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két meccs után egy ponttal áll és kedden 20.45-től lép pályára Tórshavnban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Király Gábor – Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás – Tőzsér Dániel – Simon Krisztián, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, F-CSOPORT
Október 14., kedd
20.45:
Feröer–MAGYARORSZÁG (Tv: M1) – élőben az NSO-n!
20.45: Finnország–Románia
20.45: Görögország–Észak-Írország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 2 2 4–1 +3 6
2. Finnország 2 1 1 4–2 +2 4
3. Románia 2 1 1 2–1 +1 4
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
5. Görögország 2 1 1 1–2 –1 1
6. Feröer 2 2 1–5 –4 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Tamás Krisztián (Varese), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO)
Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)

A FERÖERI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Teitur Gestsson (HB), Gunnar Nielsen (Motherwell), Tórdur Thomsen (B36)
Védők: Rógvi Baldvinsson (Algard), Fródi Benjaminsen (HB), Viljormur Davidsen (Vejle), Atli Gregersen (Víkingur), Bárdur Hansen (Víkingur), Ári Jónsson (Silkeborg), Jónas Tór Naes (EB/Streymur), Sonni Nattestad (Horsens)
Középpályások: Hallur Hansson (Víkingur), Christian Holst (Fremad Amager), Róaldur Jakobsen (B36), Pól Jóhannus Justinussen (NSÍ), Brandur Olsen (Köbenhavn U19), Sölvi Vatnhamar (Víkingur), Heini Vatnsdal (HB)
Támadók: Kaj Leo í Bartalsstovu (Levanger), Jóan Símun Edmundsson (HB), Arnbjörn Hansen (EB/Streymur), Páll Klettskard (KÍ), Gilli Sörensen (Aalborg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik