Feröeri-magyar: villanyszerelő és óvó bácsi is készül ellenünk

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 13:18
null
Feröeren a magyar válogatott (Fotó: MLSZ/ Facebook)
A magyarok elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő feröeri labdarúgó-válogatott játékosai általában csak az utolsó pillanatban csatlakoznak a nemzeti csapathoz, mivel még az aktuális mérkőzés előtti napon is dolgoznak.

 

A helyi szokásokról Gángó András, az NSÍ Runavík kapusa beszélt az MTI-nek. A feröeri U21-es válogatott kapusedzői posztját is betöltő 30 éves sportoló – aki civilben boltvezető Runavík városában – elmondta, a válogatott játékosok munkahelyén nem csinálnak gondot abból, hogy néhány napra elengedjék a futballistákat, a szövetség pedig napidíjjal kompenzálja játékosait.

A magyar kapus – aki 2006 óta él a Feröer-szigeteken – hozzátette, a finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőn könnyen teltház lehetett volna a tórshavni Nemzeti Stadionban, de szervezési hiba miatt csak a környező benzinkutakon lehetett jegyet kapni, a mérkőzés napján pedig a stadionnál már nem, így többen belépő nélkül maradtak. Ezúttal viszont – mint mondta – már a stadionnál is lehet belépőt szerezni 100 koronáért, azaz nagyjából 4000 forintért. (Gángó négy éve a Nemzeti Sport Online-nak is interjút adott.)

A feröeri válogatottban csupán néhány profi futballozik, a keret jelentős részének polgári foglalkozása van: Jónas Tór Naes nemrég fejezte be a jogi egyetemet, Atli Gregersen korábban újságíróként tevékenykedett, Hallur Hansson útépítő, Fródi Benjaminsen építkezési vállalkozó, Kaj Bartalstovu óvodában dolgozik, Pól Jóhannus Justinussen pedig villanyszerelőként keresi a kenyerét. (Itt jutnak eszünkbe Deák Bill Gyula közismert sorai: „ott volt a postás, a rendőr, a villanyszerelő...”)

Tórshavnban a helyiek megítélése szerint jelenleg „kiváló” az időjárás, ez 8–10 Celsius-fokot jelent. Mint elmondták, a múlt héten 140 km/órás szél és eső jellemezte a napokat.

A magyar válogatott vasárnap este érkezett meg a feröeri fővárosba. Dárdai Pál csapata hétfő délelőtt egy laza sétán vett részt, majd magyar idő szerint 18 órától edz a Nemzeti Stadionban.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, F-CSOPORT
Október 14., kedd
20.45:
Feröer–MAGYARORSZÁG (Tv: M1) – élőben az NSO-n!
20.45: Finnország–Románia
20.45: Görögország–Észak-Írország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 2 2 4–1 +3 6
2. Finnország 2 1 1 4–2 +2 4
3. Románia 2 1 1 2–1 +1 4
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
5. Görögország 2 1 1 1–2 –1 1
6. Feröer 2 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik