Fekete László: Megrettenve álltam Törőcsik ágyánál

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 08:29
null
„Mi csak bízhatunk benne, hogy Törő tökéletesen egészséges állapotban áll fel az ágyból" (Fotó: Németh Ferenc)
Napok óta aggódunk Törőcsik Andrásért. Mint ismeretes, az Újpest korábbi klasszis futballistája néhány napja otthonában szenvedett fejsérülést egy esés következtében, állapota egyre csak romlott, így kórházba került. Előbb a Nyírő Gyula, majd a Honvédkórházban kezelték, illetve kezelik most is. Meglátogatni gyakorlatilag lehetetlen, állapotáról a kórház és a HM sajtóosztálya semmilyen aprócska hírt sem ad ki. Fekete László, az Újpest korábbi balszélsője meglátogatta játékostársát.

„Pénteken azt mondtam a biztonsági őrnek, hogy én voltam a balszélső – mondta Fekete László a Nemzeti Sportnak. – Alighanem felismert, mert beengedett »Keséhez«, és én megrettenve álltam az ágyánál. Féltettem őt, most is nagyon féltem. Pénteken még mély álomban volt, mozdulatlannak tűnt, keddre annyiban változott a helyzet, hogy levették róla a maszkot, és így lélegzett. Beszéltem hozzá, de nem reagált, kérdeztem az orvosokat, mire számítsunk, mi van vele, ők csak annyit mondtak, négy-öt kritikus nap után lesznek majd okosabbak."

„Annyit elmondtak, hogy az ütés következtében vérzés keletkezett az agyában, amely nem állt el, ezért volt szükség az életmentő műtétre, a vérzés elállítására. Nagy kérdés, hogy az agy milyen területe sérült, és mi csak bízhatunk benne, hogy Törő tökéletesen egészséges állapotban áll fel az ágyból, és nem lesz semmilyen káros, maradandó következménye ennek az agyi vérzésnek. Isten kezében vagyunk..."

Törőcsik András volt felesége most minden szabadidejét egykori férje mellett tölti. Ő csak annyit mondott, hogy nagyon köszöni azt a sok szeretetet, amelyet Törő kap ismerősöktől és ismeretlenektől. Nagyon hálás Nyilasi Tibornak, aki mindenben segít, és bízik az orvosokban.

Mint ahogy Törőcsik Éva, „Kese" nővére is, aki gyakorlatilag tartja a kapcsolatot az orvosokkal és a barátokkal. Ő az igazi kapocs, jóllehet kedd délután nem tudott érdemben nyilatkozni, csak annyit jegyzett meg: szerdán újra beszél testvére kezelőorvosaival, és akkor alighanem ő is többet tud majd.

ISTEN KEZÉBEN – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN FÓKUSZ ROVATÁBAN FOGLALKOZIK TÖRŐCSIK ANDRÁSSAL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik