„Esélytelen magyarok”; „Az történt, amit a norvégok akartak”

Vágólapra másolva!
2012.11.14. 23:59
null
A mieink vereséggel búcsúztak el az évtől (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Magyarország–Norvégia (0–2) felkészülési labdarúgó-mérkőzést követően Egil Olsen, a vendégek szövetségi kapitánya elmondta, bár nem játszottak hiba nélkül, a magyaroknak esélyük sem volt ellenük. A mieinket irányító Egervári Sándor elismerte, a norvégok akarata érvényesült.

„Elégedett vagyok a mérkőzéssel, a magyaroknak szinte esélyük sem volt. Ennek ellenére azért voltak kisebb hibáink a védekezésben" – értékelt a találkozót követően Egil Olsen.

HAJNAL: NEM AZ ELLENFÉLHEZ KELL IGAZODNI

„A norvégok fölénk nőttek játékban, ez okozta a vereséget. Széthúztak minket, nem találtuk a norvég stílus ellenszerét, arról azonban nincs szó, hogy fizikailag elfáradtunk volna, és nem bírtuk az iramot" – nyilatkozta Hajnal Tamás, aki az egész évet is értékelte.

„Először is a szurkolóknak szeretném megköszönni az egész éves biztatást. Ami a játékunkat illeti, abban kell javulnunk, hogy nem az ellenfél játékához igazodunk, hanem hinnünk kell a saját erényeinkben. Sokszor nem merünk előre védekezni, magunkra húzzuk az ellenfelet. Ez a teljes csapat mozgására érvényes" – tette hozzá a középpályás.

Hajnal bízik benne, hogy a magyar csapat kijut a világbajnokságra, mert összességében pozitívnak értékeli a selejtezőkön elért eredményeket.

„Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. Úgy érzem, mezőnyfölényben voltunk, többet birtokoltuk a labdát, de az ellenfél kapura veszélyesebb volt" – mondta Király Gábor, aki 87. alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, ezzel csak Bozsik József (101) és Fazekas László (92) szerepelt nála többször nagyválogatottunkban.

„A levegőben nagyon veszélyesek voltak a norvégok, de a védőink több fejpárbajt is megnyertek a tizenhatoson belül, ami nagyon fontos volt egy-egy szögletnél vagy beadásnál. Tovább kell fejlesztenünk a saját játékunkat, és azt kell játszanunk, de az ellenfelekből is alaposan fel kell készülnünk. Minden vereség negatív élményt szít, de nagyon sokan játszottak, Guzmics Richárd személyében újoncot is avattunk. Úgy érzem, Egervári Sándor szövetségi kapitány több játékost is ki tudott próbálni, ami a selejtezőben hasznára lehet a csapatnak."

„A magyarok azt nyújtották, amit vártam tőlük, tudtam, hogy fizikailag fel tudjuk őrölni őket" – tette hozzá a szakember az NSO Tv kérdésére.

A szakember a ma pályára lépő, korábban az utánpótlás-válogatottban már bizonyító fiatalokról is szót ejtett: „A fiataljaink meglepően jól teljesítettek, hosszú távon ők jelenthetik a jövőt."

Olsen hozzátette, bizakodó a jövőre nézve, és bízik benne, hogy eljut csapatával a brazíliai világbajnokságra.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor elismerte, a norvégok ránk erőltették akaratukat:

„Gratulálok az ellenfélnek, jobban játszott, megérdemelten nyert. A mérkőzés jelentős részében a norvég válogatott akarata érvényesült, nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk. Nem tudtunk a norvégok mögé kerülni a széleken, fizikailag nagyon erős ellenfelünk ezt nem hagyta. Arra kényszerített minket a letámadásokkal, hogy ívelgessünk, ami nem volt eredményes."

„Mindig van egy ellenfél a pályán, nem tudtuk azt megismételni, amit a törökök ellen, belül erőltettük a játékot, ahelyett, hogy a szélen próbáltunk volna mögéjük kerülni" – válaszolta a kapitány az NSO azon kérdésére, mitől ilyen hullámzó a magyar csapat teljesítménye.

A szakember kiemelte, az ívelgetések helyett a földön kellett volna erőltetni a játékot. Ugyanakkor azzal a felvetéssel nem értett egyet, hogy motivációs problémái voltak a csapatnak.

Kifejezte továbbá, nagyon jólesett, hogy a szurkolók a vesztes meccs után is megtapsolták a csapatot, és egy transzparenssel meg is köszönték az egész éves teljesítményt. „Egész évben az együttes mellett álltak, és ez rengeteget jelent."

„Nagyon fontos volt ebben az évben, hogy kilenc pontot szerezve versenyben maradtunk a vb-selejtezős csoportunkban. Ezzel elégedettek lehetünk, de a mutatott játékról ez nem minden esetben mondható el" – összegezte az esztendőt a szakember.

NEM VOLTUNK VESZÉLYESEK – HAJNAL TAMÁS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik