„Egy Sándornak Alexandriában illik nagyot alkotnia”

Vágólapra másolva!
2009.10.07. 13:20
Címkék
A Csehország elleni, tizenegyespárbajban megnyert nyolcaddöntő után érthetően elégedetten nyilatkoznak a magyar oldalon, míg a legyőzött csehek kapitánya úgy véli, Magyarország bármire képes lehet az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokságon.
A fiúk bebizonyították, hogy mentálisan erős az együttes (fotó: Reuters)
A fiúk bebizonyították, hogy mentálisan erős az együttes (fotó: Reuters)

„A barátaimmal néztem a mérkőzést, és mondtam is nekik, amikor jöttek a tizenegyesek: figyeljék meg, mi jutunk tovább. A kapusok közti különbség döntött" – mondta a Nemzeti Sportnak Gál András, az Egyiptomba utazó keretből végül kimaradó MTK-játékos.

„Egyik csapat sem vállalt túlzott kockázatot, és bár az ellenfélnek valamivel több gólszerzési lehetősége volt, hatalmasat küzdöttek a srácok" – vélte Nikházi Márk, aki tagja volt a 2008-as U19-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerző válogatottnak, most viszont nincs a keretben.

A korosztályt korábban irányító Sisa Tibor elmondta, bízott a sikerben, de nagyon ideges volt a mérkőzés alatt: „Ugyanolyan feszültséget éreztem, mintha Egyiptomban ülnék. Gulácsi Pétert ismerve bíztam a tizenegyesekben, tudtam, hogy mentálisan erős ez az együttes."

Kollégájával értett egyet Róth Antal, korábbi szövetségi edző is: „Drámai csatában megérdemelt győzelmet arattak a fiatalok. Most már nem süthetik ránk, hogy a kiélezett meccseket mindig elveszítjük."

Egervári Sándor – a csapatával egyetemben a helyi közönség és az egyiptomi sajtó egyik kedvencévé vált szakember – is érthető boldogsággal nyilatkozott a meccs után.

„Köszönjük Alexandriának, nagyon sokat kaptunk ettől a várostól, amelyet most elhagyunk. Egy Sándornak Alexandriában illik nagyot alkotnia, és ez most csapatomnak sikerült – kezdte a szakember a sajtótájékoztatón, és aztán áttért a mérkőzés elemzésére. – Két hiányzó játékosunk pótlását kellett megoldanunk az egész találkozó során, ezért új összetételű védelem kezdett. Voltak kényszerű átalakítások is a mérkőzés során, de a játékunk mindvégig stabil maradt, és sok jó teljesítményt láthatott a közönség. Azt hiszem, ez a gárda ma végérvényesen bizonyította, hogy nem balsorsra hivatott, és az egész országnak megmutattuk a futball erejét."

Természetesen csalódottan beszélt a drámai meccs után a csehek vezetőedzője Jakub Dovalil, aki azt mondta: „A magyar válogatott a két esztendővel ezelőtti cseh csapatra emlékeztet, amely szintén arról volt híres, hogy kiélezett helyzetekben képes a legjobb teljesítményre, és hogy a szerencse is mellette áll. Nekünk most nem jött össze, de remek mérkőzést játszottunk a magyarokkal, akik ezek után bármire képesek lehetnek."

Csak emlékeztetőül: 2007-ben, Kanadában az U20-as cseh válogatott a torna döntőjébe jutott, ahol csak Argentína tudta megállítani 2–1-es győzelmével...

NEGYEDDÖNTŐ
10.09., 16.30 Dél-Korea–Ghána  
10.09., 20.00 Olaszország–Magyarország  
10.10., 16.30 Brazília/Uruguay–Németország/Nigéria  
10.10., 20.00 Venezuela/EAE–Costa Rica
 
 Az Olaszország–Magyarország mérkőzés győztese a Dél-Korea–Ghána találkozó továbbjutójával csap össze az elődöntőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik