Egervári Sándor: Nincs félnivalónk!

Vágólapra másolva!
2010.09.03. 08:51
null
Egervári Sándor tétmeccsen ma vezeti először a magyar válogatottat (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatottat az elmúlt napokban többen is kritizálták a svéd sajtóban, de Egervári Sándort ez nem zavarja. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a mai stockholmi Eb-selejtező előtt maximálisan bízik játékosaiban, elmondása szerint csapatának nincs félnivalója.

– Mit szól a csapatát ért bírálatokhoz?
– Különösebb jelentőséget nem tulajdonítok nekik. Nem is áll szándékomban ezzel foglalkozni, úgy vagyok vele, jobb, ha a magunk dolgával törődünk. Egyvalamit mindenesetre megígérhetek: tisztességesen futballozunk majd.

SZAVAZÁS

Svédország-Magyarország az Eb-selejtező rajtján: milyen eredményre számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– A londoni mérkőzés előtt mindössze két napot tölthettek együtt, most négyet. Készen állnak a meccsre?
– Minden órát igyekeztünk megbecsülni és kihasználni, mert nemcsak szakmailag, emberileg is közel kellett kerülnünk egymáshoz. Úgy érzem, sikerült. Maximálisan bízom a csapatban.

– Olaf-Johan, a taxisofőr amondó, ez a svéd gárda acélosabb, mint az egy évvel ezelőtti volt.
– Azt kell mondjam, Olaf-Johan ért a szakmához. Azzal, hogy visszahozták Zlatan Ibrahimovicot, miközben Anders Svenssont is rábírták a folytatásra – bár a tavalyi budapesti meccsen mindketten játszottak –, valamint beépítettek egy-két rendkívül tehetséges fiatalt az U21-es együttesükből, valóban erősebbek lettek.

– Azért legyőzhetők?
– Nincs félnivalónk! Jó ránézni a játékosaimra, mert elszántak, bizakodóak, és lerí róluk, hogy van hitük. Nem tartanám rossz eredménynek a döntetlent, hiszen a második kalapból kisorsolt ellenfél otthonában kell helytállnunk, ám ismerjük el, furán nézne ki, ha azzal küldeném ki a pályára a srácokat, hogy játszunk ikszre. Úgyhogy inkább győzelemre törekszünk.

– Érzi már a feszültséget?
– Egyelőre nem. Sőt, felpörgetett állapotban vagyok. Örömmel tölt el, hogy itt lehetek, hogy minden nap lépünk egyet előre, hogy Svédország ellen én vezethetem Magyarország válogatottját.

A 20 órakor kezdődő mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában!

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik