Egervári Sándor kiszemeltje: Adrian Marcus

Vágólapra másolva!
2011.06.27. 07:44
null
Marcust 18 évesen nagy ígéretnek tartják
Címkék
Ahogy azt már korábban is jeleztük – román futballistára vetettek szemet a magyar labdarúgás irányítói. A Nagyváradon játszó, magyarul csak néhány kifejezést tudó tizennyolc éves tehetségnek, Adrian Marcusnak lehet esélye arra, hogy válogatott legyen. Egervári Sándor és stábja többször is megnézte a Bihor Oradea csatárát.

– A nevét egyelőre csak a román futballt kedvelők ismerik.
– Remélem, ez megváltozik. A kezdetekről annyit, hogy kilencéves voltam, amikor Oravitában, egy délnyugaton fekvő romániai kisvárosban igazolt játékos lettem. Mint a legtöbb román fiú, én is szerettem a labdát, és a futballt tartottam a legnagyobb kitörési lehetőségnek. Tizenhat éves voltam, amikor a Liberty FC szerződtetett. Ez akkoriban a másik nagyváradi csapat volt az FC Bihor mellett. Miután a két klub egyesült, az FC Bihor labdarúgója lettem, s nem bántam meg, mert a bizalom hatására egyre jobban ment a játék – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Adrian Marcus.

– Így van, hiszen tizennyolc évesen második lett a másodosztály góllövőlistáján. Lehet, hogy ennek is köszönhetően Egervári Sándor, a magyar kapitány Nagyváradra utazott, hogy megnézze a játékát.
– Természetesen örülök, hogy személyesen is kíváncsi volt rám. Hallottam, hogy itt volt, de sajnos nem tudtam vele beszélni.

– Jelenleg az U19-es román korosztályos válogatott tagja. Ha a sors úgy hozná, játszana a magyar felnőttválogatottban?
– Minden elképzelhető, még az is, hogy valamikor románként a magyar válogatott tagja leszek – jelenleg azonban az a célom, hogy a lehető legjobban szerepeljek a korosztályos válogatottban a közelgő Európa-bajnokságon. Aztán ha az élet úgy hozza, hogy szüksége lesz rám a magyar válogatottnak, első dolgom lesz, hogy beiratkozom egy intenzív magyar nyelvű kurzusra. Persze előbb szeretném bizonyítani, hogy a feljutásunk a Bihorral nem a véletlen műve, s az sem, hogy felkeltettem a magyar kapitány érdeklődését.

– Románként sok magyar barátja van?

A KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT ÉS EGERVÁRI SÁNDOR VÉLEMÉNYÉT A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik