Egervári: Példaértékű, hogy szinte mindenki részt vett a fakultatív edzésen

Vágólapra másolva!
2011.06.02. 20:38
null
Ezúttal tőlük várhatjuk a gólokat:: Németh, Tököli és Szabics
Címkék
Egervári Sándor szövetségi kapitány ma délután már a holnapi, Luxemburg elleni mérkőzés helyszínén, a Josy Barthel Stadionban tartotta meg a magyar labdarúgó-válogatott soros edzését. Erről az mlsz.hu számolt be.

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján megjelent írás szerint a magyar válogatott a tervezett időpontban megérkezett Luxemburgba, ahol holnap felkészülési mérkőzést játszik. Egervári Sándor csapata elfoglalta szálláshelyét, amely a városközponttól távolabb, egy csendes hotelben található. A délutáni edzésre szép számmal kilátogattak a helyi magyar kolóniai tagjai is, és a tréning elején húsz magyar kisgyerek is együtt gyakorolhatott a válogatott játékosokkal.

A keretből mindenki egészségesen várja a kezdőcsapat kihirdetését, amire holnap, a délelőtti átmozgató edzést követően kerül sor. Korábban már megírtuk, hogy a sérüléssel bajlódó Gera Zoltán nem utazott el Luxemburgba.

Az edzés előtt Egervári Sándor és Szabics Imre vett részt a válogatott sajtótájékoztatóján. A szövetségi kapitány elmondta: az elmúlt napokban rendkívül elégedett volt a kerettagok hozzáállásával.

„Példaértékű, hogy a futballisták nem a szabadságról álmodoztak, senki sem érezte nyűgnek, hogy a szezon végén a válogatott rendelkezésére kell állnia. Ezt jelzi, hogy a keddi fakultatív edzésen is szinte minden futballista részt vett. Hasznosan teltek a napjaink Telkiben, úgy érzem, mindenki kellően felpörgött a ránk váró feladatok előtt” – fogalmazott Egervári Sándor.

Szabics Imre hozzátette: a korábbi válogatottbeli élményei után kellemes meglepetés volt számára, hogy milyen kiváló közösség alakult ki a csapaton belül.

„Jó volt látni, hogy nagyon együtt van a társaság, még a sérültek is többször kilátogattak Telkibe a csapathoz, hamar kiderült számomra, hogy egészen remek közösségbe csöppentem – fogalmazott Szabics, aki 2003-ban éppen Luxemburg ellen mutatkozott be a válogatottban, és akkor két góllal járult hozzá az együttes 5–1-es sikeréhez. – A korábbi csapattársak segítettek a minél gyorsabb beilleszkedésben, de sokat beszélgettem azokkal is, akiket eddig még nem ismertem az együttesből, és csak pozitívan nyilatkozhatok a fogadtatásomról. Nagyszerűen érzem magam a válogatottnál, minden erőmmel azon leszek, hogy a csapat megnyerje a soron következő mérkőzéseit."

A két csapat pénteken 20.15 órától játszik egymással felkészülési mérkőzést. A találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.

MOST AZ ELLENFELEK ALKALMAZKODJANAK HOZZÁNK! – EGERVÁRI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik