Egervári: Feczesinnél és Tőzsérnél is vannak jobbak

Vágólapra másolva!
2011.08.29. 17:35
null
Egervári szerint Feczesin hiába üzenget (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint Tőzsér Dániel kiváló játékos, de nem azokkal a képességekkel rendelkezik, amire a csapatnak szüksége van. Feczesin Róbertnél pedig jelenleg jobb játékosok vannak a keretben.

A Svédország elleni pénteki és a jövő heti Moldova elleni Eb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjai ma találkoztak Telkiben, ahol Egervári Sándor szövetségi kapitány sajtóbeszélgetés keretében válaszolt az újságírók kérdéseire. A szakember többek között a keretből kimaradó játékosokról is beszélt.

„Huszti Szabolcs magát zárta ki a keretből, fel sem vetődött bennem a meghívása. Tőzsér Danit kiváló játékosnak tartom, más képességei vannak, mint amire nekünk most szükségünk van. Azon képességekből, amik neki mint belső középpályásnak megvan, nem ő a legerősebb” – kezdte a felsorolást a Nemzeti Sport Online-nak válaszolva Egervári Sándor szövetségi kapitány.

„Buzsáky Ákos egy év után lejátszotta a második mérkőzését, figyeljük őt. Feczesin Robi még nem játszott bajnoki mérkőzést. Üzenget, de nagyot valószínűleg nem változott. Meg kell őt még néznünk, de ismerjük őt. Debrecenben közeli ismereteket szereztünk róla, de úgy érzem, hogy a támadószekcióban jelenleg jobb játékosokat hívtam meg, mint amilyen ő, nem tudok egyszerre hét csatárt meghívni" – tette hozzá a szakember. (Feczesin a Serie B 1. fordulójában pályára lépett, és gólt is szerzett, az ő találatával került előnybe a Brescia a Vicenza elleni győztes meccsen –– a szerk.)

A szövetségi kapitány elmondta, Dzsudzsák Balázs sérülése miatt nem teltek nyugodtan az elmúlt éjszakái, de bízik benne, hogy a sok rossz után jót is kapunk a sorstól.

„Reménykedem, hogy a Szalai Ádám sérülése óta megélt rengeteg kellemetlen történést visszakapjuk valahol a sorstól, akár már a következő két mérkőzésen" – tekintett előre Egervári Sándor.

„Reális emberek vagyunk. A svéd válogatott még Budapesten is esélyesebb, de szeretnénk felborítani a papírformát. Egyetlen meccsnek sem úgy indulunk neki – még a hollandiai amszterdami meccsnek sem úgy vágtunk neki –, hogy ne győzelemre játszanánk. Nyilván ezt várja tőlünk a közvélemény is" – mondta a pénteki találkozóval kapcsolatban a kapitány.

NEM MINDENT ELDÖNTŐ MECCS KÖVETKEZIK – EGERVÁRI

Szabics Imre, a magyar válogatott támadója szerint meglepetés lenne, ha legyőznénk a svéd válogatottat Európa-bajnoki selejtezőn. A Sturm Graz légiósa klubcsapatáról is beszélt: bosszantónak nevezve, hogy az osztrák együttes nem jutott a BL főtáblájára, egyben örömmel, hogy az Európa-ligában bizonyíthat a csapat.

„Bosszantó, mert nagy lehetőségünk volt, hogy bejussunk a BL-be, de az Európa-liga-szereplés is szép. Ha úgy alakult volna, hogy a 3. körből nem jutunk tovább, és utána azért kellett volna selejtezőt játszanunk, hogy bejussunk az El-be, és ez sikerült volna, akkor nagyon nagy lett volna az öröm. Nagy dolog lett volna a BL-ben játszani, de nem szabad elkeseredni amiatt, hogy az El-be kerültünk” – mondta Szabics.

„Szeretnénk nyerni a svédek ellen, de azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy meglepetés lenne, ha mi győznénk. Hogy ha megnézzük az utóbbi évek mérkőzéseit a svédek ellen, minden tétmeccsen ők tudtak fölénk kerekedni. De miért ne tudnánk egyszer mi is meglepetést okozni?” – tette hozzá.

NEM RENDEZIK MEG A „SZURKOLÓI ARÉNÁT” – A SZERVEZŐK KÖZLEMÉNYE
„Ezúton szeretnénk tájékoztatni a tisztelt szurkolókat, hogy a 2011. szeptember 2-án és október 11-én megrendezésre kerülő labdarúgó Eb-selejtezők felvezetéseként meghirdetett Szurkolói Aréna nem kerül megrendezésre. Bár a rendezvényt az MLSZ mellett több jelentős márka is támogatta, a helyszínt biztosító Papp László Arénával az anyagi kérdésekben nem sikerült megegyezésre jutni, így a szervezők kénytelenek voltak a rendezvény megszervezésétől elállni. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért a szervezők ezúton is elnézést kérnek."

Koman Vladimir a telki edzőtáborban elmondta, az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Sampdoriában marad még legalább a téli átigazolási időszakig.

„Nem nagyon mozog a játékospiac, ezt is figyelembe kell venni. Számomra nem elkeserítő, hogy maradok, ugyan mentem volna, s ezt el is híreszteltem minden felé, de még maradok egy fél vagy egy évet, amennyit kell. Aztán megpróbálok továbbmenni. Nem vagyok elkeseredett emiatt, sőt előretekintek, és optimista vagyok. Most azonban nagyon fontos a válogatott mérkőzés a számunkra, úgyhogy inkább erre koncentrálnék” – fogalmazott Koman.

„Sok a hiányzó, de erre nem foghatjuk. Bátor játékkal kell előállnunk, jó focit kell játszanunk, és ami a legfontosabb, nem szabad gólt kapnunk. A támadójátékunk van annyira jó, hogy tudunk rúgni egyet. Még 13 éves voltam, amikor pontot szereztünk legutóbb a svédek ellen, remélem, most lesz a következő alkalom."

„Mindenki ott lesz fejben a mérkőzésen. Biztos vagyok, hogy mindenki a maximumot nyújtja majd, s nem elkiabálva, mint a hollandok ellen, de nagyon bizakodó vagyok. Remélem, Ibrának sem lesz akkora szerencséje, hogy a végén bekotorjon nekünk egy gólt, hanem mi fogunk betalálni az ő kapujukba" – tette hozzá Koman, aki szerint fegyelmezett játékot kell nyújtani.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SVÉDORSZÁG ÉS MOLDOVA ELLENI KERETE
KAPUSOK
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – angol)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München – német)
VÉDŐK
Fehér Zoltán (Győri ETO FC)
Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)
Juhász Roland (Anderlecht – belga)
Korcsmár Zsolt (Brann – norvég)
Laczkó Zsolt (Sampdoria – olasz)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Pintér Ádám (Real Zaragoza – spanyol)
Vanczák Vilmos (FC Sion – svájci)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Sándor György (Videoton FC)
Czvitkovics Péter (Kortrijk – belga)
Elek Ákos (Videoton FC)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart – német)
Koltai Tamás (Győri ETO FC)
Koman Vladimir (Sampdoria – olasz)
Vadócz Krisztián (Osasuna – spanyol)
Varga József (Debreceni VSC)
TÁMADÓK
Priskin Tamás (Ipswich Town – angol)
Rudolf Gergely (Genoa – olasz)
Stieber Zoltán (Mainz – német)
Szabics Imre (Sturm Graz – osztrák)
BIZTONSÁGI TARTALÉK
Mészáros Norbert (Debreceni VSC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik