Eb 2020: bemutatták a részben budapesti torna logóját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.21. 14:06
null
Ilyen a 2020-as Eb logója
Szerdán Londonban bemutatták a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság logóját. A 13 európai városban, köztük Budapesten megrendezendő esemény fináléjának a brit főváros ad otthont.

A 2020-as Eb megrendezését a torna történetében először nem egy vagy két ország kapta meg, hanem 13 város stadionja. Budapest is a sikeres pályázók között volt, három csoportmérkőzésnek és a nyolcaddöntő egyik találkozójának ad majd otthont az új Puskás Ferenc Stadion.

Az elődöntő két meccsét és a finálét Londonban, a Wembleyben játsszák.

Baki, München, Róma és Szentpétervár három csoportmérkőzés mellett egy-egy negyeddöntőt, míg Budapesthez hasonlóan Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Brüsszel, Dublin, Glasgow és Koppenhága a nyolcaddöntő egy-egy összecsapása mellett három csoporttalálkozót rendezhet meg.

Az eseményen megtartotta első hivatalos beszédét Aleksander Ceferin új UEFA-elnök, aki az angol labdarúgást méltatta, de arra a kérdésre, hogy a kontinensszerte megrendezendő tornán az utazást hogyan könnyítik meg a szurkolók számára, nem tudott választ adni.

A városok a fő embléma mellé saját motívumot tehetnek, Londoné mellé a Tower híd került. Mindegyik esetben híd lesz az a motívum, az UEFA ugyanis arra törekszik, hogy ez a kontinensviadal híd legyen a nemzetek között.



A 2020-as Eb fő motívuma a HÍD.

 


 

Az Eb-logók 1960 óta.


 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik