Eb 2016: itthon ragadtak a szurkolók – lemaradhatnak a meccsről!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.17. 13:35
null
Mintegy száz magyar drukker számára bizonytalanná vált, hogy ott lehet-e Marseille-ben (Fotó: Action Images)
A Nemzeti Sport Online információi szerint mintegy száz, jeggyel rendelkező magyar futballszurkoló számára bizonytalanná vált, hogy ott legyen a holnapi, Izland elleni Európa-bajnoki mérkőzésen, miután az egyik repülőtársaság az olasz légi irányítók sztrájkja miatt nem tudja elindítani a gépeit.

 

Menetrend szerint ma 11.35 órakor indult volna a Wizz Air római járata, ám a gépet nem tudták elindítani, így viszont az olasz fővároson keresztül Marseille-be tartó szurkolók lemaradnak az átszállásról, és ezzel egy csapásra bizonytalanná vált, hogy egyáltalán ott lehetnek-e a mérkőzésen.

„Rómán keresztül indultunk volna fél tizenkettőkor Marseille-be, ám a gépet csak este indítanák el. Úgy tudjuk, a sztrájk miatt késnek a gépek – számolt be kálváriájáról az egyik szurkoló, Lázár Benjámin, aki egy négyfős baráti társaság tagjaként akart eljutni a második magyar Eb-csoportmeccsre. – Másik átszállásra vagy nincs lehetőség, vagy horribilis összeget emésztene fel. Most azon vagyunk, hogy autóval mihamarabb elinduljunk Marseille-be, de a nagyfokú biztonsági ellenőrzések miatt bizonytalan, hogy huszonnégy óra alatt mindent el tudunk intézni és oda is érünk.”

„Nagyon csalódottak lennénk, ha lemaradnánk a találkozóról, hiszen negyvennégy éve nem voltunk ott az Eb-n, és évtizedek óta várunk erre, az utazást pedig hónapok óta megszerveztük” – tette hozzá a szurkoló.

A Wizz Air holnap közvetlen járatot is indít Marseille-be, ám arra a gépre már nem lehet helyet foglalni.

Az ügyben kerestük a légitársaságot, az alábbiakban olvashatják a hivatalos tájékoztatást.

A WIZZ AIR REAGÁLÁSA
„Az olasz légi irányítók sajnálatos sztrájkja miatt Európa-szerte járatok százait törölték. A Wizz Air keményen dolgozik azon, hogy elkerülje a járattörléseket és minimalizálja a késéseket, ám néhány esetben késések várhatók.

A Wizz Air tisztában van azzal, hogy a mai Budapest–Róma járaton a holnapi marseille-i meccsre igyekvő magyar futballszurkolók utaztak volna. Ezeknek az utasoknak a Wizz Air lehetőség szerint felajánlja, hogy díjmentesen átfoglalják jegyüket a mai Budapest–Nizza járatra.

A Wizz Air elnézést kér az olasz légi irányítók sajnálatos sztrájkja által okozott kényelmetlenségért, és bár a sztrájk rajtunk kívül álló ok, igyekszünk, hogy utasaink minél kevésbé érezzék a hatásait.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik