Dzsudzsák két csatárral indulna harcba

Vágólapra másolva!
2010.10.12. 08:06
null
Dzsudzsák (balra) szerint kedvezőbb a kétcsatáros felállás (Fotó: Mirkó István)
A magyar válogatott 17.30 órakor csap össze Finnországgal Helsinkiben az Európa-bajnokság selejtezősorozatának E-csoportjában. A San Marino elleni 8–0-s hazai diadal után nagy kérdés, hogy egy vagy két támadóval indulnak-e harcba a mieink. Dzsudzsák Balázs szerint a kétcsatáros felállás lenne a kedvezőbb, míg Egervári Sándor szövetségi kapitány megígérte, a győzelemért küzd együttese.

Dzsudzsák Balázs szerint kedvezőbb lenne, ha két támadóval lépnénk pályára Helsinkiben, legalábbis a PSV szélsőjének jobban megy, ha két csatár játszik a csapatban.

A KEDDI PROGRAM
2010.10.12Hollandia–Svédország20.30, Amszterdam
2010.10.12Finnország–Magyarország17.30, Helsinki
2010.10.12San Marino–Moldova20.30, Serravalle
A teljes keddi programot itt tekintheti meg.

„Nekem nyilvánvalóan jobb, ha két csatár van bent középen – mondta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak. – Ha el tudok futni a szélen, nagyobb esélyem van, hogy eltalálok valakit, aki olyan mezben van, mint én, ha két ékkel lépünk pályára. Gondoljon bele: egy éknél még az is lehet, hogy a beadás jó, mégsem lesz helyzet, mert a védők lebirkózzák, lefejelik, legyűrik az egy szem csatárt. Arról nem is beszélve, hogy ha a beadás kicsit rövidebb vagy hosszabb, mint ami az éknek éppen jó lenne, már vége is az akciónak. Két támadóval az egyik a rövid, a másik a hosszú oldali kapufához érkezik, valakinek csak jó lesz a labda..."

A szélsőjáték szempontjából egyértelmű a szituáció – de mi a helyzet akkor, ha a felezővonal közelében zajlik a mérkőzés?

„A mezőnyjátékban is hasznos, ha két támadó van – vágta rá a PSV légiósa. – Ugyanis ha labdát kapok, tudom, hogy Rudolf Gergely szeret visszalépni, máris lehet kényszerítőt megpróbálni, miközben mondjuk Szalai Ádám belül leköti a belső védőket – de összességében nem az a lényeg, hogy nekem jó legyen, hanem az, hogy a csapat győzzön..."

Egervári Sándor szövetségi kapitány azt nem árulta el, hogy hány támadót küld pályára, de arról mindenkit biztosított, hogy nem a döntetlen megszerzéséért fog küzdeni a magyar válogatott.

„Sokat elemeztük a finn csapat játékát, hogy a mérkőzésen a játékosaim bölcs döntéseket hozzanak – mondta Egervári Sándor. Az előző két selejtezőn kellő önbizalmat gyűjtöttünk, remélem, idegenben is kreatív és ötletes játékkal rukkolunk ki. Ehhez persze az szükséges, hogy valamennyi pályára lépő bátran futballozzon. Természetesen győzelemre játszunk, hisz a vereséget sohasem tervezi az ember. Nem hiszem azonban, hogy túl magasra tettük volna a lécet. San Marino felülmúlásával újabb apró lépést tettünk a fejlődés útján, ám a mostani mérkőzéssel megint csak fontos mérföldkőhöz érkezett a válogatott. Az elvárás mindenekelőtt az, hogy javítsunk az együttes játékán, és összecsiszolódjon a társaság."

A MÉRKŐZÉSHEZ ÍRT KÉTOLDALAS BEHARANGOZÓT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

 

 AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia3 38–1+7 9
2. Svédország2 28–0+8 6
3. MAGYARORSZÁG3 2110–3+7 6
4. Moldova3 123–30 3
5. Finnország2 21–4–3 0
6. San Marino3 30–19–19 0
ÉS ÖN HÁNY CSATÁRRAL KEZDENE? – ÁLLÍTSA ÖSSZE A MAGYAR VÁLOGATOTTAT!

Szalai és Rudolf, vagy csak Szalai, esetleg csak Rudolf? Egy vagy két védekező középpályás? Ha kettő, ki kerüljön ki a San Marino elleni kezdő tizenegyből? Döntsön Ön, állítsa össze a magyar válogatottat a finnek elleni Eb-selejtezőre!

SZAVAZÁS

Ön mit tett volna Kovács Péter helyében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik