Dunga nevét is bedobták a kapitányt kereső MLSZ-nek

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 23:08
null
Dunga a brazil válogatottat 2010-ig irányíthatta – a vb után nem marasztalták (Fotó: Reuters)
Ha már durran, akkor durranjon nagyot! Legalábbis így gondolja Frank György, aki a szövetségi kapitányt kereső Magyar Labdarúgó-szövetség figyelmébe ajánlotta Carlos Caetano Bledorn Verrit. Ismertebb nevén: Dungát...

 

„Amikor értesültem arról, hogy az MLSZ kapitány után kutat, felhívtam a riói iroda vezetőjét, Daniel Nassifot – kezdte az Agencia 90 Minutos magyarországi képviselője. – Kérdeztem tőle, hogy van-e olyan szakember, akit a szövetség figyelmébe tudnánk ajánlani. Rávágta, hogy van, persze, majd hozzátette: azt azért kellene tudni, hogy ha rá esne a választás, milyen feltételek mellett vállalhat munkát. Erre azt mondtam, hogy ajánljunk valaki jót, és akkor kiderül. Daniel ekkora dobta be Dunga nevét...”

A felek azóta már túl vannak a kapcsolatfelvételen, így a brazil válogatott tagjaként 1994-ben világbajnoki címet nyerő, 2006 és 2010 között már a selecaót irányító szakember reménykedhet abban, hogy az MLSZ mellette teszi le a voksát.

Hogy a Brazíliát 2007-ben Copa América-, 2009-ben Konföderációs Kupa-győzelemre vezető Dunga hogyan bánt Ronaldinhóékkal, és hogy milyen tervei vannak Magyarországon, arról bővebben a Nemzeti Sport csütörtöki számában olvashatnak.

Dunga 2006 és 2010 között irányította a brazil A-válogatottat, illetve a pekingi olimpián az U23-asokat is vezette. Az A-válogatottal 59 mérkőzésen 42 győzelem, 12 döntetlen és 5 vereség a mérlege, utóbbiak közül az utolsó – a hollandok elleni vb-negyeddöntő – egyben végzetes lett a számára. Legutóbb a brazil élvonalbeli Internacional PA csapatánál dolgozott, de egy évet sem tudott kihúzni a kispadon, 2013. október 3-án menesztették.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik