Decemberben még egy meccsen tesztelhet Egervári

Vágólapra másolva!
2011.11.14. 11:06
null
Egervári Sándor decemberben az NB I-es játékosokat külön meccsen figyelné meg (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor közvetlenül a lengyelországi elutazás előtt nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak. A szakember a holnapi meccsen kívül arról is beszélt, hogy még egy találkozót terveznek az idén – decemberben az NB I-ben szereplő futballistákból összeálló ligaválogatott lépne pályára. A lengyelek elleni összecsapásról Gera Zoltán és Feczesin Róbert is nyilatkozott.

„Lengyelországban szeretnénk megmutatni, hogy az eddigi eredményeink nem véletlenek. Idegenben nem vagyunk esélyesek, de nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni Poznanban” – nyilatkozta a lengyelországi elutazás előtt, a repülőtéren a Nemzeti Sport Online-nak Egervári Sándor szövetségi kapitány. A szakember elmondta, nem ez lesz az utolsó erőfelmérő lehetőség ebben az évben.

„Decemberben, valahol Európában egy mérkőzésen szeretnénk megnézni olyan, elsősorban fiatal játékosokat, akik az NB I-ben pallérozódnak, és eddig kevesebb lehetőségük volt a bizonyításra” – mondta a szakember, aki hozzátette, egyelőre még semmi további konkrétumot nem tudni a találkozóról, szervezés alatt van.

Így egyelőre sem az ellenfél, sem a helyszín nem ismert, de a magyar pályákat ismerve, az biztosnak tűnik, hogy decemberben nem itthon lép pályára a ligaválogatott.

A holnap 20.30 órától kezdődő poznani meccs kapcsán két játékos, Gera Zoltán és Feczesin Róbert is nyilatkozott az NSO-nak.

„A lengyelek ellen természetesen teljesen más mérkőzés vár ránk, mint amilyen pénteken a Liechtenstein elleni volt, de szeretnénk megmutatni, hogy egy erősebb válogatott ellen is képesek vagyunk jó teljesítményre” – fogalmazott Gera.

Feczesin Róbert pénteken volt először válogatott, mióta Egervári Sándor irányítja a nemzeti csapatot. A Brescia támadója tudja, hogy éppen ezért számára különösen fontos a keddi összecsapás.

„A Liechtenstein elleni meccs után külön nem beszéltem a kapitánnyal a teljesítményemről. Tisztában vagyok azzal, hogy a holnapi mérkőzés is egy lehetőség számomra a bizonyításra” – vélte Feczesin.

Értesüléseink szerint kedden is Bogdán Ádám kezd a kapuban. Ezzel kapcsolatban Egervári annyit jegyzett meg, hogy nem tervez változatást, habár nem is zárja ki ennek lehetőségét. Mint ismeretes, pénteken Bogdán kezdett, majd Király Gábor váltotta a 81. percben.

A magyar válogatott húsz fővel kelt útra Lengyelországba, az utazók között ott volt a múlt héten kisebb sérülést szenvedő Hajnal Tamás is.

EGERVÁRI: OKOS FUTBALLAL AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

A MAGYAR VÁLOGATOTT LENGYELORSZÁGBA UTAZÓ KERETE
Kapusok
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – angol)
Király Gábor (1860 München – német)
Védők
Juhász Roland (Anderlecht – belga)
Laczkó Zsolt (Sampdoria – olasz)
Lázár Pál (Samsunspor – török)
Lipták Zoltán (Újpest FC)
Vanczák Vilmos (FC Sion – svájci)
Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások
Czvitkovics Péter (Kortrijk – belga)
Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala – orosz)
Elek Ákos (Videoton FC)
Gera Zoltán (West Bromwich Albion – angol)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart – német)
Koman Vladimir (Sampdoria – olasz)
Sándor György (Videoton FC)
Stieber Zoltán (Mainz – német)
Tőzsér Dániel (KRC Genk – belga)
Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen – holland)
Támadók
Feczesin Róbert (Brescia – olasz)
Priskin Tamás (Ipswich Town – angol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik