Dárdai Pál: Ha én nem félek, más se féljen!

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 08:24
null
Dárdai Pált nem kell félteni (Fotó: NS-archív)
A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Dárdai Pál tegnap a szövetség honlapján röviden már kommentálta a kinevezéséről szóló hírt, a Nemzeti Sport megkeresésére pedig bővebben is kommentált.

„Nem nekem kell gratulálni, hanem a Herthának, ugyanis a családom mellett a klubnak köszönhetem a legtöbbet” – fogadta a kinevezésére vonatkozó jókívánságunkat Dárdai Pál, aki konkrétumok híján nem kívánt hosszabb interjút adni, rögtön hozzátéve, hogy amint lesz érdemi mondandója, készséggel áll rendelkezésre – a tervek szerint azt követően, hogy túl lesz a játékosokkal való első találkozáson.

„Nem szeretnék eredmény nélkül a címlapokon szerepelni, nem azért lettem kapitány – fűzte hozzá Dárdai Pál. – Hogy minek köszönhetem a kinevezést? Talán annak, amit játékosként letettem az asztalra, a példamutató családi életemnek, továbbá a sikeresen kezdődő edzői karrieremnek. Leszögezem azonban, hogy három meccsre szól a megbízás, nem tovább, a családommal és a Herthával is ebben állapodtam meg. Addig viszont mindent segítséget megkapok a klubomtól. Ezt a magam módján próbálom viszonozni, amikor Berlinben vagyok, ha lehet, még többet dolgozom, mint eddig.”

Ezt alátámasztja a tréner csütörtöki programja is, délelőtti egyéni képzésre várta a fiatalokat, kora délután csapatfotózáson vett részt, azt követően edzést vezényelt, este pedig – utánpótlás-koordinátorként – edzői értekezletet tartott. Ja, és elintézett egy-két telefont…

„Vagy negyvenszer csörgött eddig a mobilom – árulta el a hirtelen népszerűvé váló kapitány délután fél háromkor. – A feleségemmel az élen sokan féltenek, de nem kell miattam aggódni. Ha én nem félek, más se féljen – a felelősséggel tisztában vagyok, amúgy is csak nekem van veszítenivalóm. Tudom, némelyek amiatt is izgulnak, hogy mi lesz velem a »magyar közegben«. Csakhogy ez sem érdekel. Főként azért, mert hazaviszem magammal a mentalitásomat – hiszem, hogy minél többen vevők lesznek rá. Mondhatnám, a mentalitásomat ráerőszakolom majd a csapatra, de remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy erőszakra nem lesz szükség. Ha megfelelő lesz a hozzáállás, nem kell félnünk semmitől.”

DÁRDAI PÁL RÉSZLETESEBBEN IS BESZÉL AZ ELKÉPZELÉSEIRŐL A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik