nemzetisport.hu 2018.11.17 13:01 Frissítve: 2018.11.17 13:01

DAC: Talán ha rúgok még négy-öt gólt, Rossi meghív – Vida K.

Tizennégy mérkőzésen hét gól, négy gólpassz – ez a mérlege az idei szlovák bajnokságban a DAC labdarúgójának, Vida Kristophernek. A középpályással a dunaszerdahelyiek Sepsi OSK elleni felkészülési mérkőzése után beszélgetett az NSO TV, többek között arról, csalódott-e amiatt, hogy Marco Rossi eddig nem küldött neki meghívót a válogatottba. 

 

„Nagyon jól kezdtük a szezont, én is belelendültem, s valóban, a számok azt mutatják, hogy sikeresek vagyunk – válaszolta a fenti statisztika hallatán. – Örülök, hogy a DAC-cal a második helyet foglaljuk el a tabellán, és harcban állunk a bajnoki címért. Ki lehet mondani, hogy ebben az évben ez a cél.”

A középpályán több poszton is bevethető Vida korábban együtt dolgozott Marco Rossival, így igazán szem előtt volt, a szövetségi kapitány azonban egyelőre a jó szezonja ellenére sem számol vele a válogatottnál.

„Én dolgozom, csinálom keményen, bízom benne, hogy egyszer jön a meghívó. Talán ha még rúgok négy-öt gólt márciusig, akkor a következő összetartásnál ott lehetek. Remélem, hogy ez csak rajtam múlik. Nem bánom, ha a szélen kell játszanom, de jobban érzem magam a tízes pozícióban. A Rossi által preferált három-öt-kettes felállásban a két csatárból az egyik nagyon kellemes poszt számomra. Igazából akkor kezdtem el jó formában játszani, amikor a DAC-nál átálltunk erre, de akár három-négy posztra is odarakhatna, remélem, márciusig sikerül meggyőznöm őt.” 

Videónkból az is kiderül, hogy a 23 éves játékos beszélt-e Rossival, amióta ő a kapitány, emellett elárulta, hogy melyik topbajnokságban szeretne futballozni a jövőben.

2019.10.16 13:42:26

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

Ketten már visszavonultak, s ott lesznek a brazíliai U17-es vb-re utazó stábban.

2019.10.16 11:27:28

Magyar válogatott P. K.

Gulácsi, Orbán és Szalai játszott a legtöbbet; amikor Pátkai kezdett, mindig nyertünk.

2019.10.15 21:31:37

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A jelenlegi válogatottban kevesen vannak közülük.

2019.10.15 09:07:38

Magyar válogatott H. D.

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy Bene Ferenc csapata nem juthat tovább az elitkörbe.