nemzetisport.hu 2018.07.20 10:05 Frissítve: 2018.07.20 10:48

DAC: „Reméltem, hogy így távozom” – Marco Rossi elköszönt a DAC-tól

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Marco Rossi győzelemmel távozott a DAC kispadjáról: a dunaszerdahelyi együttes 2–1-re nyert a grúz Dinamo Tbiliszi vendégeként az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján, így továbbjutott a második fordulóba, amelyben a fehérorosz Dinamo Minszk vár rá. Az olasz szakember péntek reggel a Facebook-oldalán köszönt el a DAC-tól és a szurkolóktól.

Marco Rossi kijuttatta a nemzetközi porondra, majd az Európa-liga második selejtezőkörébe vezette a DAC-ot (Fotó: fcdac.sk)

 

„Reméltem, álmodtam, hogy úgy távozom a DAC kispadjáról, hogy továbbjutunk a következő fordulóba. A csapat, a szurkolók és az én legnagyobb örömömre ez történt. Örülök, hogy boldogságtól ragyogó szemekkel hagylak itt benneteket. Szeretnék kérni tőletek valamit: mindig támogassátok a fiúkat és az új edzőt, még a legnehezebb időkben is, amelyek egy hosszú szezon során elérkeznek majd” – írta Rossi, aki bejegyzésében Világi Oszkár tulajdonosnak, a szakmai stáb tagjainak, a játékosoknak és a szurkolóknak is köszönetet mondott a Dunaszerdahelyen eltöltött egy évért.

„Továbbra is figyelemmel kísérlek benneteket, visszajövök majd a Mol Arénába, és amikor a csapat nyer, akkor a szívem legmélyén én is győztesnek érzem majd magamat. A legjobbakat kívánom! Rám most egy új kihívás vár, amely a mai naptól kezdve fejben és lélekben is a hatalmába kerít. Készen állok! Hajrá, DAC, hajrá, magyarok!” – utalt a magyar válogatottnál rá váró feladatokra az olasz szakember.

Marco Rossit Jürgen Klopp korábbi dortmundi segítője, Peter Hyballa követi a DAC kispadján.

ÍGY ÜNNEPELTEK A DAC JÁTÉKOSAI A TOVÁBBJUTÁS UTÁN AZ ÖLTÖZŐBEN


2019.06.17 11:26:05

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Hetvenötezer tisztelője búcsúztatta a közönségkedvencet a Santiago Bernabéu Stadionban.

2019.06.16 23:20:52

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha valakinek, Marco Rossinak sikerülhet ezt elérnie. Nem utolsósorban azért, mert a földön jár. Feltehetően a válogatottal kapcsolatban is, ám nekem fontosabb, ahogy magáról beszél.

2019.06.15 23:47:42

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hogy ezzel hatalmas terhet rakok a csapatra? Dehogy, felejtsük el ezt a szokásos klisét. Hatalmas teher van a csapaton, aki ezt magától nem észleli, azt nem én fogom most képbe helyezni.

2019.06.14 07:49:08

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A hatszoros válogatott védő megosztotta lapunkkal, mi volt a Wales elleni győzelem titka.

2019.06.13 22:17:18

Magyar válogatott nemzetisport.hu