Csányi Sándor: Ott kell lennünk a 2020-as Európa-bajnokságon!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.30. 15:30
null
Csányi Sándor és Georges Leekens a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: Dömötör Csaba)
Csányi Sándor elnök, a Magyar Labdarúgó-szövetség hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, a magyar labdarúgó-válogatottnak ott kell lennie a 2020-as Európa-bajnokságon. Ezzel a céllal a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Georges Leekens is tisztában volt, amikor aláírta két évre szóló szerződését, de egyelőre nem jelenti ki, hogy erre lát-e reális esélyt. 

 

Georges Leekens volt végig az első számú jelöltünk a szövetségi kapitányi posztra, neki ajánlottunk egyedül szerződéstmondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát.– Nagyon szimpatikus volt, hogy nem kellett megkérni arra, hogy költözzön Budapestre, magától értetődőnek tekintette, hogy távolból ezt a munkát nem lehet elvégezni. Továbbá nem hozott magával saját stábot, a magyar szakemberekkel kíván együtt dolgozni."

SZAVAZÁS

Milyen szövetségi kapitány lesz Georges Leekens?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A belga szakember megerősítette, mindenekelőtt a magyar edzőkre számít a munkája során, neveket egyelőre nem tudott mondani, hiszen meg kell ismerkednie a hazai közeggel, ki kell alakítani a kapcsolatot a klubokkal. Mint mondta, nemcsak a profi klubokat, de az utánpótlás-akadémiákat is sorra akarja járni, hiszen a jövőt ők jelentik.

„Tudom, hogy nem lesz egyszerű feladatom, de hiszek benne, hogy a kemény munka eredményre vezet– így Leekens.Garantálni semmit sem tudok, de bízom benne, hogy sikerül kijutnunk a 2020-as Európa-bajnokságra. Esélylatolgatásokba egyelőre nem bocsátkoznék, ahogy említettem is, először ki kell elemeznem a jelenlegi helyzetet, a lehetőségeket. A soron következő két felkészülési mérkőzés jól szolgálja majd, hogy megismerkedjek a játékosokkal, információt gyűjtsek a csapatról, a magyar futballról."

Hozzátette, a siker érdekében együttműködésre van szükség, a szövetség, a klubok, a játékosok és a média részéről is, mert azt vallja:„együtt sokkal erősebbek vagyunk”. Emellett fontos feladatnak tartja– amit már az elődei is szorgalmaztak–, hogy megváltoztassa a mentalitást, győzni akaró és tudó csapatot építsen.

Az újdonsült szövetségi kapitányról bővebben ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik