Bolgár–magyar: Nem lesz könnyű dolgunk – Sztoicskov

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 12:53
null
Hriszto Sztoicskov (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Hriszto Sztoicskov, a bolgár futball legendája újságírói kérdésre válaszolva ejtett néhány szót a mieink elleni, október 8-i szófiai Eb-pótselejtezőről is a hétfői sajtótájékoztatóján.

 

„Mindannyian láttuk, hogy csak kevés hiányzott Írország és Wales ellen – utalt Hriszto Sztoicskov a bolgár válogatott szeptemberi két Nemzetek Ligája-csoportmérkőzésére (Írország 1–1, Wales 0–1). – Ezzel együtt nem hiszem, hogy könnyű dolgunk lesz a magyarokkal. Majd meglátják.”

1994 aranylabdása szerint a bolgár futball finoman fogalmazva nincs a topon, így nem mehet biztosra senkivel szemben sem.

„Ezzel együtt elérhető a továbbjutás, ha minden tudásunkat mozgósítjuk. Az említett két meccshez képest sokkal nagyobb lesz a tét, fontos tehát, hogy a játékosok kezelni tudják a feszültséget, elbírják a vállukra nehezedő terhet” – folytatta Sztoicskov.

A bolgár legenda – aki az akadémiát is működtető saját futballmárkája (H8S) sportruházati bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatót hétfőn Szófiában – arról is beszélt, hogy bízik a Ludogorec és a CSZKA Szófia Európa-liga-csoportkörbe jutásában, mert sikerük nagyon sokat jelentene a bolgár focinak (előbbi a Dinamo Breszt, utóbbi a Basel vendége lesz a playoffkörben).

AZ EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, OKTÓBER 8.
Izland–Románia
Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, NOVEMBER 12.
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik