nemzetisport.hu 2013.06.21 08:16 Frissítve: 2015.03.31 01:47

Múltidézés: amikor Puskás nem a labdába rúgott - fotó, videó

A Real Madrid 1965-ben a Feyenoorddal játszott nemzetközi kupamérkőzést, és a lefújás után elszabadultak az indulatok Rotterdamban. A nagy adok-kapokból Puskás Ferenc, a Real magyar légiósa is kivette a részét, miközben csapattársai segítségére sietett. Eddig nem látott fotó a botrány magyar szereplőjéről, és videó a pályára rohanó nézőkről.

Puskás Ferenc tevékenyen részt vett a mérkőzés utáni adok-kapokban (Fotó: Wim van Rossem)

Olyan képre akadtunk Puskás Ferencről a http://stefan2001.blogspot.hu oldalon, amelyet korábban még nem láttunk az Aranycsapat 2006-ban elhunyt legendás játékosáról.

A fotó az 1965-ös Feyenoord–Real Madrid BEK-meccsen készült. A paprikás hangulatú mérkőzés végén a madridi Vicente Miera csúnyán odarúgott Coen Moulijnnak. A sértett néhány csapattársával üldözőbe vette Mierát, földre vittek és rugdosni kezdték. Ezután elszabadult a pokol, több szurkoló is átmászott a kerítésen, és berohant a pályára, miközben a madridiak is társuk védelmére siettek – ekkor készült a fotó –, a rendőrök és a rendezők pedig próbálták szétválasztani a feleket.

A cseh Karol Galba játékvezető végül jobbnak látta idő előtt lefújni a találkozót. A hollandok közül a mérkőzés után többen arra panaszkodtak, hogy a vendégek rendkívül agresszívan játszottak, volt, aki gengsztereknek nevezte a királyiakat. Ettől függetlenül a rotterdami drukkerek felhőtlenül ünnepeltek, ugyanis a mérkőzés 2:1-es hazai győzelemmel zárult, a Real gólját egyébként Puskás Ferenc szerezte.

A visszavágó után azonban kiderült, a Feyenoord korán ünnepelt, az ekkor már harmincnyolc esztendős Puskás négy góllal vette ki részét a Real 5:0-s győzelméből. A magyar csatárnak ezek voltak az utolsó találatai az első számú európai kupában, amelyet a jugoszláv Partizan Beograd ellen meg is nyert a királyi gárda. Bár Puskás Ferenc a fináléban már nem lépett pályára, az idény végén háromszoros BEK-győztesként vonulhatott vissza, az 1960-as döntőben az Eintracht Frankfurt ellen szerzett négy gólja máig rekord.

 

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?